Nederland Leest in de Bibliotheek Kop van Overijssel. ‘Voor een mooie reis hoef je de deur niet uit’

De themamaand van Nederland Leest 'Over de grens' in de vestigingen van Bibliotheek Kop van Overijssel. Aangeleverde foto

De vestigingen van de Bibliotheek Kop van Overijssel doen mee met de campagne Nederland Leest. Dit jaar is het thema ‘Over de grens’ en krijgen bezoekers van de bieb het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Woensdagavond is in de vestiging Steenwijk een speciale lezing door Manon Ossevoort, bekend als het ‘tractormeisje’.

Vorig jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich thuis afspeelde en werd er niet of nauwelijks gereisd. Reizen hoeft gelukkig niet altijd fysiek te gebeuren. Dat kan ook met een boek.

Boek Adriaan van Dis cadeau

De bibliotheek nodigt daarom iedereen uit om in november naar één van de vestigingen van Bibliotheek Kop van Overijssel in Steenwijkerland te komen. Alle bezoekers krijgen de speciale Nederland Leest-editie van het boek De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau (zolang de voorraad strekt). Het boek gaat over een Nederlander in Parijs, die bij een brand een hond in zijn schoot geworpen krijgt. De hond opent een andere wereld voor hem: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Hierdoor verandert niet alleen Parijs, maar ook de man.

Lezing door het tractormeisje 3 november

De bibliotheek is dé plek waar je andere lezers kunt ontmoeten en waar je met elkaar in gesprek kunt gaan. Daarom organiseert Bibliotheek Kop van Overijssel in de vestiging in Steenwijk op woensdag 3 november een bijzondere lezing door Manon Ossevoort. Tussen 2004 en 2015 reisde zij meer dan 38.000 kilometer op haar tractor. De reis werd gevold door duizenden fans en media wereldwijd. Hierover schreef zij het boek ‘Het meisje en de tractor’. Kijk op bibliotheekvanoverijssel.nl voor meer informatie over deze lezing en meld je aan.

Nieuws

menu