Nellie Bottenberg en een medewerkster in betere tijden.

Nellie Bottenberg gaat voor een doorstart van kapsalon

Nellie Bottenberg en een medewerkster in betere tijden.

Nellie Bottenberg, eigenaresse van de uitgebrande kapsalon Nellie’s Intercoiffure in de Gasthuisstraat, is niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze heeft besloten haar onderneming voort te zetten.

Na de fatale brand in de nacht van woensdag op donderdag zag Nellie het even niet meer zitten. „Wat te doen? Nadat deskundigen me uitlegden: dit gebeurt er als je stopt en dit gebeurt er als je doorgaat, was de keuze alweer gauw gemaakt.” Emoties maakten plaats voor realiteit. „Het is zo’n dubbel gevoel. Aan de ene kant is alles wat je in 35 jaar hebt opgebouwd weg, aan de andere kant word ik weer blij van het feit dat we weer een doel hebben.”

Ze zegt bewust ‘we’. „Het treft mij niet alleen, maar ook de negen medewerkers die allemaal hun baan willen houden. Kappen en knippen is de passie van ons allemaal. Ik zie er weer naar uit om deze fantastische meiden weer elke dag te mogen zien.”

Steunbetuigingen

Ook de vele steunbetuigingen, die zij en haar medewerkers ontvingen, waren overweldigend. „Wel 15 bossen bloemen, tientallen kaarten, het is onvoorstelbaar. Het doet je goed dat zoveel mensen meeleven en geeft je ook weer energie om door te gaan.”

Waar en wanneer de doorstart kan plaatsvinden, zijn nog twee vragen die op dit moment nog niet beantwoord kunnen worden. “We zijn bezig met de eerste gesprekken met de verzekering. Zodra er duidelijkheid is, gaan we volop bezig.”