Nellie Intercoiffure strijkt weer neer in vertrouwde Gasthuisstraat

Nellie Bottenberg kan in het najaar een nieuwe kapsalon in gaan richten. Op maandag 9 augustus heeft de eigenaresse van Nellie Intercoiffure haar handtekening gezet onder het huurcontract van Gasthuisstraat 19. De kapsalon, pal tegenover haar op 31 maart verbrandde zaak, hoopt ze op 2 november te kunnen openen.

Nellie: 'De Gasthuisstraat vind ik de mooiste straat en die is voor mij heel vertrouwd.'

Nellie: 'De Gasthuisstraat vind ik de mooiste straat en die is voor mij heel vertrouwd.' Foto: Wilbert Bijzitter

„Ik ben zo blij dat ik straks weer op mijn oude stek in de Gasthuisstraat zit”, vertelt de opgeluchte Nellie. Na de brand kreeg ze ook aanbiedingen op andere plekken in Steenwijk, maar daar ging ze niet op in. „De Gasthuisstraat vind ik de mooiste straat en die is voor mij heel vertrouwd.” Hoewel het ook confronterend voor haar is, dat ze vanuit het nieuwe pand zo weer naar binnen kan kijken bij de verbrandde kapsalon aan de overkant. Maar dat uitzicht is tijdelijk. „De verzekering is nog niet rond, maar half augustus zal het oude pand afgebroken worden”, zegt Nellie.

De Meenthe

Ze vertelt het goede nieuws tussen twee knipbeurten door in De Meenthe. Hier heeft ze eind april een tijdelijke kapsalon ingericht. „De gemeente en theaterdirecteur Han Evers hebben me enorm geholpen, het is mijn redding geweest”, zegt Nellie. Deze hulp heeft haar over de streep getrokken om de herstart te maken. Ze geeft toe dat ze van te voren daarover wel even heeft getwijfeld. „Ik heb er drie dagen over nagedacht, want ik ben inmiddels 60 jaar en al 35 jaar bezig.” De zorg om haar negen personeelsleden was ook een belangrijke reden voor haar om toch de stap te zetten. Ze kocht snel nieuw meubilair en materialen. Nellie is blij dat alle klanten haar trouw zijn gebleven. Terwijl ze de tijdelijke kapsalon in De Meenthe runde, begon ze aan een zoektocht naar een nieuw pand. Daarin is ze dus nu geslaagd.

14 kapstoelen


De nieuwe bedrijfsruimte gaat Nellie huren van een verhuurder uit Hoogeveen. Net als in haar vorige kapsalon heeft ze hier de ruimte om 14 kapstoelen neer te zetten. Op de bar in de tijdelijke kapsalon heeft Nellie al een paar moodboards neergezet met daarop de toekomstige kleuren. „Natuurtinten en lichte kleuren, het wordt straks heel mooi,” voorspelt Nellie. Ze weet al dat ze op 1 oktober de sleutel krijgt van het pand, waarin nu Huisraad Van Toen en daarvoor jarenlang een boekwinkel gevestigd was. Een maand wil ze daarna de tijd nemen om de kapsalon in te richten. Vanaf 2 november verwacht ze daar te kunnen gaan draaien. Tot 1 november kan ze nog in De Meenthe blijven.

Schouders eronder


Nellie ervaart de komende verhuizing als een derde herstart. „Eerst kregen we corona, waardoor veel ondernemers werden getroffen, maar wij kregen met de brand er nog een staartje achteraan.” De gevolgen daarvan ondervindt ze nog dagelijks aan den lijve. „De nasleep en de nare herinneringen doen meer met me dat ik had gedacht.” Toch heeft Nellie er alle vertrouwen in dat ze in het najaar samen met haar negen medewerkers een mooie nieuwe start kan gaan maken aan de Gasthuisstraat 19. „Na de brand hebben wij de schouders er onder gezet en zijn we in De Meenthe er voor honderd procent voor gegaan. Dat gaat straks ook weer lukken”, klinkt het vastberaden. Daarop bereidt het team zich nu al voor. „In coronatijd hebben we online trainingen gevolgd, maar straks gaan we weer fysieke cursussen volgen. Die nieuwe imput maakt ons blij en die nemen we mee naar de nieuwe kapsalon.”