Nelson Petter (45) uit Steenwijk staat achter de draaitafels tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort: 'Machtig om hier te mogen staan'

DJ Nelson achter de draaitafels tijdens het Dicky Woodstock Popfestival.

DJ Nelson achter de draaitafels tijdens het Dicky Woodstock Popfestival. Sjors Evers

Nelson Petter (45) uit Steenwijk mag aankomend weekend optreden tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. Dit gaat de DJ artiest onder meer doen op het podium in de fanzone.

„Afgelopen juni was ik na 2 jaar corona weer terug in Zuid-Frankrijk voor een aantal draaiklussen, de gene die mij daar jaarlijks voor boekt neemt ook een deel van het entertainment bij Grand Prix voor zijn rekening”, vertelt Nelson, die begin augustus nog volop in de weer was voor Dicky Woodstock Popfestival. „Draaien op zo’n festival als Dicky Woodstock is een mooie voorbereiding op zo’n groot evenement, ik ben echt heel blij en dankbaar dat ik daar mag staan en bij die ‘ chosen few’ hoor die de organisatie heeft aangewezen.”

De sets die hij in Zandvoort gaat draaien zijn aangepast aan het publiek. „Het zal voornamelijk muziek zijn met veel energie, op zo’n race kan je geen trage nummers draaien. De mensen komen hier om er een feestje van te maken.” In de fanzone zijn twee stages, op één daarvan staat Petter: „Als Max Verstappen wint, wordt het zeker een groot feest.”

Grote namen

De artiesten line-up van het zogenaamde ‘Ultimate Race Festival’ liegt er niet om. Gedurende het weekend zijn er optredens van Mental Theo, Antoon, Emma Heesters, La Fuente, StukTV, Joel Borelli, Xander de Buisonjé, Kris Kross Amsterdam, Lucas en Steve en Floor Jansen, die het volkslied gaat zingen. Een aantal van deze acts staat letterlijk op te treden langs het parcours, aan de ‘ mainstraight ’. „Naast de ‘ mainstraight ’ met grote headliners en hoofdacts is er ook de fanzone. Hier zijn twee stages waarvan ik op vrijdag en zaterdag op de hospitality stage sta te draaien. Zondag doe ik ook een set in de ‘ Champions Lounge ’.

Petter is enthousiast dat hij dit weekend in Zandvoort mag draaien. „Het is machtig om hier te mogen staan en onderdeel te zijn van zo’n groot evenement”, vertelt de Steenwijker DJ. „De mensen die iets minder van F1 kennen en komen voor de ervaring, krijgen op die manier ook iets extra. Je maakt de mensen blij en dat is echt heel fijn. Vroeger gebeurde het wel eens dat wanneer ik mijn voornaam noemde men daar vaak gekscherend de achternaam van de toen bekende coureur Piquet achteraan plakte. Grappig hoe nu vele jaren later de formule 1 opeens echt heel dichtbij komt.”