Nieuw: Volwassenenfonds voor meedoen aan sportieve en culturele activiteiten

Tijdens het Sportgala zetten de verschillende betrokkenen hun handtekening: een heuglijk officieel moment. Foto: Wilbert Bijzitter

Wie door financiële omstandigheden niet mee kan doen aan sportieve of culturele activiteiten in Steenwijkerland, kan een beroep doen op het Volwassenenfonds.

Je kunt een bijdrage krijgen voor bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging of een abonnement voor het zwembad. De bijdrage is maximaal € 160,- per persoon per jaar. Tijdens het Sportgala zetten de verschillende betrokkenen hun handtekening, waarmee dit officiële moment werd bekrachtigd.

De bijdrage is er voor onder andere: lidmaatschap van een sport- en cultuurvereniging, lidmaatschap van een sport- of cultuuraanbieder, abonnement van een zwembad of lidmaatschap van een bibliotheek.

Het fonds is bedoeld voor alle inwoners van Steenwijkerland van 18 jaar en ouder. Je kunt niet zelf een aanvraag doen voor het Volwassenenfonds. Dat doet een tussenpersoon die is aangemeld bij het Volwassenenfonds. Op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers is te zien wie de tussenpersonen in Steenwijkerland zijn. De bijdrage die je krijgt, gaat meteen naar de organisatie die de activiteit aanbiedt.

Wie voor het jaar 2021 nog een bijdrage uit de regeling sociaal-culturele activiteiten wil, kan dat nog tot 1 april 2022 bij de gemeente aanvragen. Dat kan via telefoonnummer 14 0521 of per mail info@steenwijkerland.nl.

Nieuws

menu