Nieuw in Steenwijk: Feel good store ‘De Overbuuf’

Jolanda, Roos en Lydia zijn hopelijk snel weer open met De Overbuuf.

Jolanda, Roos en Lydia zijn hopelijk snel weer open met De Overbuuf. Foto: Sieb van der Laan

Een week lang is ze open geweest: de nieuwe lifestyle winkel ‘De Overbuuf’ aan de Woldpromenade 27. Vorige week zaterdag ging de winkel open en helaas was afgelopen zaterdag voorlopig voor het laatst, door de totale lockdown die zaterdagavond is door de rijksoverheid is ingesteld .

Jolanda Hellinga, eigenaresse van BeYou opende met De Overbuuf haar tweede winkel. „Een droom die wij al heel lang hadden. Deze versnelde doordat we in de coronatijd veel kledingitems overhielden van de wintercollectie 2020/2021,” vertelt Jolanda. „Hiervoor waren wij op zoek naar een geschikte ruimte. We hadden het geluk dat het superleuke pand van het Pakhuys aan de overkant van Be You vrijkwam. We zagen daar zoveel mogelijkheden in dat we het idee van ‘De Overbuuf’ by BeYou konden realiseren.”

De filosofie van De Overbuuf is een conceptstore met een ‘feel good’ gedachte. „Echt een verlengstuk van Be You. De kledingcollectie van 2020/2021 is nog zo mooi, die verdient echt een tweede kans. Populaire merken als Jacky Luxury, Na-Kd, Freebird, Blutsgeschwister worden in De Overbuuf verkocht voor een zacht prijsje. Daarnaast verkopen we hier schoenen van het merk Dwrs label Amsterdam en Tango, sieraden, tassen, supermooie wellnessproducten van Wellmark en cadeau-en woonaccessoires als kaarsenstandaards, planten, wasparfums en (ansicht) kaarten voor in huis.”

„Ons idee was een sfeervolle winkel inrichten, waar iedereen graag komt om even lekker rond te kijken en nog belangrijker: waar je met een goed gevoel vandaan komt. Lydia, Roos en ik hebben ongelofelijk veel zin om met De Overbuuf aan de slag te gaan.”

De Overbuuf aan de Woldpromenade 27 is voorlopig dus helaas gesloten, maar zodra de winkels weer open mogen is De Overbuuf geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en de koopzondagen. Vanaf het voorjaar gaat de winkel ook op dinsdag en woensdag open.