Nieuw museum in Steenwijk is een stap dichterbij. In juni valt definitieve beslissing

Een samenvoeging van de drie musea (Stadsmuseum, Kermis- en Circusmuseum en Hildo Kropmuseum) in een nieuw museum de Spijkervetstallen is een stap dichterbij. De gemeenteraad ging dinsdagavond akkoord, maar wel met voorwaarden: geen open (financiële) einden als de definitieve beslissing in juni komt.

De Spijkervetstallen. De centrale locatie voor het Stadsmuseum Steenwijk, het Kermis- en Circusmuseum en het Hildo Kropmuseum met ruimte voor de Historische Vereniging Steenwijk e.o. en Galerie Steenwijk.

De Spijkervetstallen. De centrale locatie voor het Stadsmuseum Steenwijk, het Kermis- en Circusmuseum en het Hildo Kropmuseum met ruimte voor de Historische Vereniging Steenwijk e.o. en Galerie Steenwijk. Foto: Weerribben-Wieden

Het 6 miljoen euro kostende project kent nog vele onzekerheden. Zo is nog niet bekend wat de gemeente moet betalen voor de aankoop van de grond voor een nieuw entreegebouw aan de Gasthuisstraat (op de locatie van de afgebrande panden) en moet er ruim 8 ton komen van ‘bijdragen, fondsen, sponsoring, crowdfunding, donaties en partners’. Ook worden vraagtekens gezet bij de exploitatiesubsidie (veel hoger dan andere musea in Steenwijkerland) en het verwachte aantal bezoekers (22.500 op jaarbasis).