Nieuwsflits van het VIP!

Peter Bandringa, tijdens de vrijwilligersmarkt afgelopen september, voor veel mensen een bekend gezicht van VIP! Steenwijkerland.

Peter Bandringa, tijdens de vrijwilligersmarkt afgelopen september, voor veel mensen een bekend gezicht van VIP! Steenwijkerland.

‘Ken jij het VIP! Steenwijkerland al?’ Niet iedereen heeft direct een antwoord op deze vraag. Hoog tijd voor een nadere kennismaking! VIP staat in dit geval voor Vrijwilligers Informatie Punt en is onderdeel van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop. Het VIP! is in heel Steenwijkerland actief. Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Het VIP! ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en brengt partijen met elkaar in contact.

Alles voor en over vrijwilligerswerk vindt je bij VIP Steenwijkerland en gebruik je facebook? Ook daar zijn we te vinden: https://www.facebook.com/vipSteenwijkerland/

Ook bij het VIP! werken vrijwilligers, te weten Elza Nieuwenhuis en Peter Bandringa. Daarnaast is Paula Bierma vanuit Sociaal Werk De Kop coördinator van het VIP!

Meer weten of inschrijven?

Iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk of op zoek is naar een leuke en passende vrijwilligers job kan terecht bij het VIP. Kijk dan op www.vipsteenwijkerland.nl voor alle informatie. We komen graag met je in contact om te kijken hoe we je verder kunnen helpen en beantwoorden al jouw vragen. En eenmaal aan de slag zijn we benieuwd naar jouw ervaringen, geven advies en informatie en organiseren interessante bijeenkomsten.

Vacaturebank

In onze digitale vacaturebank is het aanbod van vrijwilligerswerk van heel diverse organisaties te vinden. In deze eerste Nieuwsflits willen we graag de volgende 2 interessante vacatures onder de aandacht brengen:

1. De Stichting Duurzaam Steenwijkerland zoekt met spoed energiecoaches!

De gemeente Steenwijkerland zet samen met de woningcorporaties Wetland Wonen en Woonconcept energiecoaches in. Deze vrijwilligers geven slimme en gratis bespaartips waarmee mensen energie en dus geld kunnen besparen. De energiecoaches komen bij de mensen thuis en bekijken samen hun energiegebruik, bijvoorbeeld naar het soortverlichting en verwarming in hun huis, de hoeveelheid water die ze verbruiken, de elektrische apparaten en de hoogte van de energierekening. Op basis daarvan kunnen de energiecoaches een advies op maat geven. Als (aankomend) energiecoach krijg je een training over energiebesparing, duurzaamheid, financiën, overtuigen en een deel sociale problematiek herkennen. Meer weten? Zoek contact met VIP Steenwijkerland

2. Zonnebloem Steenwijkerwold, Tuk en Willemsoord zoekt nieuwe bestuursleden

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren. Ze gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren activiteiten. Bestuursleden ondersteunen en begeleiden hen hierbij. De Zonnebloem Steenwijkerwold, Tuk en Willemsoord zoekt mensen voor bestuurswerk. Tot de taken van bestuursleden behoren o.a. het creëren van zichtbaarheid voor de Zonnebloem, het toekomstbestendig maken van de afdeling en het zoeken naar nieuwe manieren om in contact te komen en blijven met mensen met een lichamelijke beperking in het eigen werkgebied.

Interesse in bovenstaande vacatures of andere vragen? Neem contact op met het VIP! Steenwijkerland, vip@sociaalwerkdekop.nl of 06-30718173. We helpen je graag! Tot de volgende Flits!