NoordWestGroep is springplank voor jongeren

Directeur-bestuurder Arjen Mol, rechts van hem Daniël Huis in ?t Veld (gedetacheerd medewerker bij DYKA).

Directeur-bestuurder Arjen Mol, rechts van hem Daniël Huis in ?t Veld (gedetacheerd medewerker bij DYKA). Foto: Aangeleverd

Het sfeervolle bedrijfsrestaurant van NoordWestGroep was het decor voor de aftrap van een ‘vijfgangensmaaktour’. Tijdens deze tour hebben de raadsleden van de gemeente Steenwijkerland letterlijk en figuurlijk genoten van de vele ‘smaken’ die NoordWestGroep Steenwijkerland te bieden heeft.

Tijdens deze vijfgangentour werden de gasten, elke keer op een andere afdeling van NWG, culinair verrast met door BroodjeSteenwijk.nl (een van de bedrijfsonderdelen van NWG) heerlijk klaargemaakte gerechten met ingrediënten uit de streek. Collega’s van NWG doen hun persoonlijke verhaal en geven het belang aan voor het bestaan van NWG. „Ik tel weer mee, mijn leven heeft weer zin. Ik heb mijn talent ontdekt en kan veel meer dan ik zelf had verwacht”, vertelt een van de vijf medewerkers van NWG, die hun persoonlijke verhaal hebben gedaan. „Ik kan me hier heel goed verder ontwikkelen en krijg nu zelfs de kans om aan een MBO-4 opleiding te beginnen, hoe tof is dat”, zegt een andere medewerker.

Springplank voor de jeugd

De NoordWestGroep is ook een ‘springplank’ voor de jongeren. Zodat zij na enige tijd regulier aan het werk kunnen in Steenwijkerland. Maar ook over hoe steeds vaker de grote spelers in ondernemend Steenwijkerland elkaar weten te vinden om samen te werken. Zodat het vraagstuk van het nijpende personeelstekort kan worden opgelost.

De kracht van werk

„Wij geloven in de kracht van werk. In duurzaam en eerlijk werk voor de huidige en toekomstige generaties”, benadrukt directeur-bestuurder Arjen Mol. „Dat is waar wij ons dagelijks met veel enthousiasme en passie voor inzetten.”