Noorderboog biedt online activiteiten via handige app en uitleen tablets

De online activiteiten en de uitleentablet zijn gratis beschikbaar voor iedereen. Depositphotos.

Veel senioren in de regio weten inmiddels de weg naar de online activiteiten van Noorderboog te vinden. Het programma wordt steeds verder uitgebreid. Belangstellenden kunnen meedoen met een boeiend online senioren college, online stoelyoga of een ouderwets gezellige bingo op de moderne online manier. Al deze activiteiten zijn nu te vinden in de handige app die Noorderboog onlangs heeft gelanceerd.

Deze app is gemaakt in samenwerking met Dag!enDoen!, een organisatie die voor meerdere gemeentes in Nederland de welzijnsactiviteiten bundelt en beschikbaar stelt via deze app. Via de app van Dag!enDoen! kan men zich met één eenvoudige klik aanmelden voor de online activiteiten van Noorderboog. Vanuit de app komt men in de digitale ‘huiskamer’ waar de activiteit plaatsvindt.

Online college

Noorderboog biedt binnenkort weer interactieve colleges voor senioren. Deze colleges worden gegeven door gespecialiseerde studenten van de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, ook wel studentdocenten genoemd. De eerstvolgende collegereeks start op woensdag 22 maart. Deze reeks bestaat uit vier opzichzelfstaande colleges waarin de Griekse, Scandinavische, Egyptische en Nederlandse mythen en fabels centraal staan. Tijdens vier interactieve colleges op woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur, krijgt men interessante (achtergrond)informatie van studentdocent Gabriëlle.

Tablet lenen

Noorderboog biedt mensen de mogelijkheid om een tablet te lenen wanneer zij zelf niet over een pc, laptop of ipad/ tablet beschikken, maar wel eens willen proberen of meedoen aan de online activiteiten iets voor hen is. De tablet is zeer gebruiksvriendelijk ingericht zodat gebruikers met een paar korte instructies gemakkelijk aan de slag kunnen. Deze uitleg krijgt men van de zorgmedewerker bij de uitleenservice in de dementheek in Zonnekamp.

Gratis voor iedereen

De online activiteiten en de uitleentablet zijn gratis beschikbaar voor iedereen. Men hoeft geen cliënt te zijn van Noorderboog. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden de website noorderboog.nl/onlineactiviteiten raadplegen. Hier staat ook een duidelijke uitleg hoe de app geïnstalleerd kan worden.

Nieuws

menu