Noveas gezamenlijk in actie voor de Voedselbank

Het buitenseizoen bij KV Noveas is inmiddels weer begonnen.

Het buitenseizoen bij KV Noveas is inmiddels weer begonnen. Foto: Sieb van der Laan

Wekelijks geeft de Voedselbank Steenwijkerland met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. KV Noveas wil zich als club daarvoor inzetten door in april een inzameling voor de Voedselbank te organiseren.

„Iedere sporter zal het met ons eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs in april 2023 een inzamelingsmaand voor de Voedselbank,” aldus Margreet Jansma van KV Noveas.

Noveas hoopt met de actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur , ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. „We zorgen tijdens de actie dan ook dat de gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank worden uitgenodigd om kosteloos een of meerdere trainingen bij onze club te volgen.” Geïnteresseerden hiervoor kunnen voor de actuele trainingstijden een kijkje nemen op: www.noveas.nl