'Nu ik je zie': het boek van Merlijn Kamerling in het theater

Soy Kroon kruipt in de huid van Merlijn Kamerling.

Soy Kroon kruipt in de huid van Merlijn Kamerling. Foto Annemieke van der Togt

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Nu ik je zie op, Alex Roeka, Checkpoint Charlie, Teun van de Elzen, The Bootleg Sixties, Gitta Sluijters en Maarten Spanjer.

De solovoorstelling ‘Nu ik je zie’ met Soy Kroon is te zien op woensdag 5 april, aanvang 20.00 uur. Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader ontwaakt zijn 21-jarige zoon uit een roes. Waarom lukt het hem niet iets van zijn leven te maken? Als hij het verleden in de ogen durft te kijken, ziet hij misschien weer een toekomst. Als een detective zoekt hij naar sporen van zijn vader. Familieleden, vrienden en collega’s ondervraagt hij als getuigen. Maar terwijl de zoon steeds intensiever speurt naar zijn vader, komt hij vooral zichzelf tegen.

Alex Roeka

De voorstelling ‘Nieuwe dromen’ van Alex Roeka is te zien op woensdag 5 april, aanvang 20.15 uur. In zijn nieuwe theaterprogramma NIEUWE DROMEN zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

Checkpoint Charlie

De musical ‘Checkpoint Charlie’ over de muur die hen verdeelt én verbindt is te zien op donderdag 6 april, aanvang 20.00 uur. Het is 13 augustus 1961 en er ligt opeens een grens van prikkeldraad tussen Oost- en West-Berlijn. In de musical ‘Checkpoint Charlie’, met liedteksten van Stef Bos, volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag gescheiden worden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.


Teun van de Elzen


De voorstelling ‘Meer kan ik er niet over zeggen’ van Teun van de Elzen is te zien donderdag 6 april, aanvang 20.15 uur. Teun schrijft voor Dit Was Het Nieuws, won de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en speelde op Paaspop en Lowlands. Teun van den Elzen denkt heel lang dat hij als enige snapt hoe de wereld werkt. Wat blijkt? Hij snapt het als enige niet. Hij studeerde politicologie, maar verwacht geen politieke correctheid van deze vlijmscherpe comedian. Hij spaart niets of niemand — ook zichzelf niet. Waar zijn programma over gaat? „Seks en politiek. Meer kan ik er niet over zeggen.”

The Bootleg Sixties

De voorstelling ’The Bootleg 60’s overtures’ van The Bootleg Sixties is te zien op zaterdag 8 april, aanvang 20.00 uur. De heren van The Bootleg Sixties zetten al jaren de theaters op hun kop. Deze succesvolle Britse groep keert terug naar Nederland met een vernieuwde setlist: opnieuw een swingende ode aan de meest legendarische muziek uit de jaren zestig. In de woorden van Sir Elton John: “This band is amazing! They’re just the best band of their kind in the world”. Met hun spectaculaire show laten ze al jaren publiek wereldwijd meezingen en dansen.

Gitta Sluijters

De lezing ‘Een andere kijk op genezing..’ van Gitta Sluijters is te zien op dinsdag 11 april, aanvang 19.30 uur. “Ons zorgstelsel wordt gezien als een van de beste ter wereld. Het is echter ook een van de duurste. Nooit eerder ging er zoveel geld naar de gezondheidszorg en tegelijkertijd kampen meer mensen dan ooit met aandoeningen waar de geneeskunde geen antwoord op heeft. Als de volksgezondheid verslechtert terwijl er almaar meer medicijnen op de markt komen en de zorg steeds duurder wordt, dan weet je dat er structureel iets mis is met het systeem.” – Gitta Sluijters (in ‘The Truth Is Out There’.) Deze lezing heeft als doel oplossingen aan te dragen en hoop, bewustwording, inspiratie en empowerment te brengen.

Maarten Spanjer

De lezing van Maarten Spanjer is te zien op woensdag 29 maart, aanvang 20.15 uur. Maarten Spanjer (1952) is schrijver en debuteerde in 1986 met zijn verhalenbundel ‘Eigen Schuld’, waarin hij op tragikomische wijze zijn roomse jeugd in Amsterdam beschreef. Het boek werd lovend ontvangen en was dan ook een succes. Naast schrijver is Spanjer acteur en televisiemaker en ook is hij een jaar profvoetballer geweest. Als acteur speelde hij o.a. in films als ’Spetters’ en ‚De Kameleon’ en met het televisieprogramma ’Taxi’ won hij de Gouden Roos van Montreux.

Nog meer te zien:

De Scheepjongens van de Bontekoe op 12 april. Berry van Egten op 12 april. Back to the Country op 13 april. Undercover World of Rock (De Buze) op 14 april. Francis Broekhuizen en Dominic Seldis op 14 april. Jay Francis op 15 april. Theatergroep op Woensdag op 15 & 16 april. Erik Scherder en Jan Vayne op 16 april. Tamara Tol op 19 april. Jandino op 20 april. Maartje en Kine op 20 april. Stef Bos en Band op 21 april (uitverkocht). Poor Ellen Smith op 21 april. Daniel Oostra op 22 april. Jasper van der Veen op 22 april. 3JS op 28 april. Motel Westcoast op 29 april. Bing op 30 april. Kikker is verliefd op 2 mei.