OV-fietsen in Steenwijk hebben vanaf nu een elektronisch slot. Geen sleutel meer nodig

Het elektronische slot opent door een OV-chipkaart tegen het slot te houden. NS

De OV-fietsen in de fietsenstalling van Station Steenwijk zijn vervangen door OV-fietsen met een elektronisch slot. Hiermee kunnen reizigers nog makkelijker en sneller een OV-fiets huren. De fietsen zijn ook in Steenwijk erg in trek.

Het elektronische slot van de fiets opent door een OV-chipkaart tegen het slot te houden. Als er een OV-fietsabonnement op de OV-chipkaart staat, springt het slot vanzelf open. Je zet de fiets vervolgens weer op slot door de knop op het slot in te drukken en het ringslot te sluiten. Bij het terugbrengen van de OV-fiets wordt de huur automatisch beëindigd na het sluiten van het slot. Wie een OV-fietsabonnement wil afsluiten kan kijken op de website van de NS.

Populaire fiets

Met de OV-fiets wil NS het reizen met de trein zo aantrekkelijk mogelijk maken. Gemiddeld 43 procent van de treinreizigers gaat op de fiets naar het station van Steenwijk. NS biedt op dit moment bijna 22.000 fietsen aan op bijna 300 huurlocaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen.

Het aantal ritten steeg tussen 2014 en 2019 van 1,5 miljoen in 2014 naar 5,2 miljoen in 2019 en stijgt dit jaar verder door. Vooral OV-fietsen bij kleinere stations zijn in trek bij reizigers.

Meer weten over het nieuwe slot? Ga naar ov-fiets.nl/slot

Nieuws

menu