Obs De Samensprong sluit Giga-groen met roofvogelshow af

De roofvogelshow in De Zuidwester.

De roofvogelshow in De Zuidwester. Foto: Aangeleverd

Al een aantal weken werken de kinderen van obs De Samensprong aan het thema Giga-groen. Dit thema, gestart naar aanleiding van de Kinderboekenweek, werd door de leerkrachten en kinderen benut om van alles te leren over de natuur en de dieren die daar in leven.

Er werd veel gelezen en geleerd over verschillende onderwerpen. Er werden uitjes naar het bos georganiseerd en uilenballen uitgeplozen om uit te vinden wat een uil allemaal eet.

Met deze laatste vogel konden de kinderen in levende lijve kennis maken. In samenwerking met De Wegwijzer (samen gehuisvest in De Zuidwester) werd er een heuse roofvogelshow ‘ingevlogen’. Zo werd er veel kennis opgedaan over deze bijzondere dieren.

Verschillende soorten roofvogels waaronder een prachtige kerkuil, een valk, een woestijnarend en een kookaburra waren te bewonderen. Af en toe zat de schrik er even goed in, wanneer de vogels laag over het publiek heen vlogen om zichzelf eens goed te showen. Het gegil leek echter geen indruk te maken op deze jagers. De valkenier vertelde intussen mooie weetjes en bijzonderheden over roofvolgels. Een prachtige leerzame afsluiting van een paar weken Giga-groen.