Odd Fellows lopen voor STAPS

Loper Hans Apperloo en fietser Renso van Bergen.

Loper Hans Apperloo en fietser Renso van Bergen. Foto: Aangeleverd

De Ankerloge van de Odd Fellows in Steenwijk hield zaterdag in het kader van hun 100-jarig bestaan een hardloopevenement over de stadswallen.

Acht lopers, begeleid door vier fietsers wisselden elkaar in een estafetteloop telkens af en legden zo tussen tien uur in de ochtend en zes uur in de middag vele kilometers af. Om precies te zijn: de lopers liepen 88 kilometer en de fietsers legden 75 kilometer af. Frans van der Velden, ook een lid van de loge, was op dat moment in Griekenland en liep daar ook zijn kilometers. Vijfhonderd euro van de opbrengst van de sponsorloop is voor STAPS (Stichting Aangepast Paardrijden Steenwijk e.o.) en de cheque zal op woensdag 17 mei uitgereikt worden. Men kon en kan overigens nog steeds geld doneren via de website https://ofsteenwijk.kentaa.nl .

De sponsorloop was een groot succes, mede door het prachtige weer en de mooi bedrukte shirts die door Jan de Vries van Nautic Blue beschikbaar waren gesteld. Een aantal van de veelal wat oudere lopers van de Ankerloge zal de dag erop niet heel lekker hebben kunnen lopen vanwege pijn in achillespezen en spieren, maar dat mocht de pret niet drukken: alles voor het goede doel. De totaalopbrengst is nog niet bekend omdat er immers nog steeds gedoneerd kan worden.