Oekraïense paasviering in Grote Kerk Steenwijk

De Oekraïense paasviering met het Lysenko Koor.

De Oekraïense paasviering met het Lysenko Koor. Foto: Aangeleverd

In de Grote Kerk in Steenwijk was zondag een Oekraïense paasviering, georganiseerd door Diaconaal Platform Steenwijkerland. De dienst werd geheel in het Oekraïens gehouden en voorgegaan door ds. Cor Harryvan die zestien jaar heeft gewerkt als kerkelijk missionair opbouwwerker in en voor Oekraïne.

De muzikale ondersteuning werd verzorgd door het Lysenko Koor onder leiding van Vitaliy Zherbina. „We kijken met tevredenheid en dankbaarheid terug op deze indrukwekkende dienst waar 120 mensen, onder wie 60 Oekraïners, naar toe gekomen waren om in verbondenheid ons Christelijk geloof te beleven, het paasfeest te vieren en te bidden voor vrede maar ook te genieten van de prachtige gezangen in het Oekraïens”, zegt Jos van den Nouland van Diaconaal Platform Steenwijkerland.

Na afloop van de viering was er een collecte voor het project ‘Laat het licht branden in Dolyna’ in Oekraïne dat door het Lysenko Koor wordt aanbevolen en konden de bezoekers met elkaar napraten onder het genot van een kop koffie met koek. Jos van den Nouland: „Het was fijn te merken dat er ook veel Oekraïners gebruik van maakten.”