Olde Veste gaat zaterdag in eigen huis tegen Huizen na twee nederlagen op rij op zoek naar eerste punten van het seizoen

De drie punten kwamen afgelopen zaterdag terecht bij de ploeg die daar eigenlijk ook wel de meeste aanspraak op mocht maken: HZVV. Foto: André Weima

Olde Veste beleeft een moeizame competitiestart in de vierde divisie B. Na nederlagen tegen DHSC uit Utrecht en HZVV Hoogeveen komt zaterdag Huizen naar het sportpark aan de Parallelweg. En dat wordt andermaal een pittig potje voetbal. De Steenwijker blauw-gelen zijn nog puntloos, Huizen doet het beter met vier punten uit de eerste twee duels. De gasten staan daarmee derde. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt in Steenwijk.

Voor de overige teams in stad en regio staat zaterdag of zondag de tweede poulewedstrijd voor de beker op het programma. Zo is zaterdag in poule 166 de thuiswedstrijd van VENO in Vollenhove tegen Sportvereniging Oosterwolde. SVBS’77 uit Bel-Schutsloot speelt, in poule 197, thuis tegen NOK uit het Friese Oudemirdum. Blokzijl gaat in poule 204 op bezoek bij Tonego in Luttelgeest. Beide ploegen kregen in de eerste bekerwedstrijd een stevige draai om de oren en hebben dus iets goed te maken. In deze poule ook de wedstrijd in Marknesse tussen SVM en VHK uit Sint Jansklooster.

In poule 240 voetbalt Willemsoord uit tegen VCG in Geesbrug. Poule 298 betekent een thuiswedstrijd zaterdag voor Vv Steenwijk tegen Nagele en Steenwijker Boys ontvangt de reserves van Olde Veste. Het eerste bekerduel betekende zowel voor Steenwijk als Steenwijker Boys een ruime nederlaag. Steenwijk verloor met 5-2 bij Olde Veste en de Boys ging met 6-1 onderuit bij Nagele.

Beker zondag

Ook op zondag rolt de bal in het bekertoernooi. In poule 251 is de derby aan de Havendijk tussen Kuinre en Oldemarkt. In deze poule ook de wedstrijd in Boijl tussen Trinitas en Langezwaag. Ruinen speelt thuis tegen Havelte in poule 252 en in poule 253 ontvangt Oranje Zwart in Wanneperveen de voetballers van IJhorst. In poule 254, Steenwijker Boys thuis tegen Olyphia en Kraggenburg thuis tegen Steenwijkerwold. De Boys kregen vorige week met 6-2 klop in Steenwijkerwold. In Poule 256 gaat De Blesse op bezoek bij RKO in Rutten. Ook in poule 362 een paar interessante wedstrijden. Daar speelt Sport Vereent uit tegen Nieuweschoot en gaat Stânfries uit naar FC Fochteloo. Komende zondag staan er ook twee oefenduel gepland. Zo voetbalt Uffelte thuis tegen BEW uit Vledder en gaat Diever/Wapse thuis voetballen tegen Sportclub Makkinga.

Nieuws

menu