Omgaan met spanning? Springen!: Leerlingen SG Eekeringe beantwoorden hun eigen vragen tijdens Proeftuin XL

Leerlingen van SG Eekeringe in Steenwijk zijn deze hele week op zoek naar de antwoorden op de vier vragen die ze zelf hebben bedacht. Daaromheen is een lesprogramma gemaakt, Proeftuin XL, door de docenten en zijn experts ingeschakeld om de leerlingen mee te nemen in hun zoektocht.

Springen van een hoge steiger was onderdeel van de lesweek waarin leerlingen van SG Eekeringe op zoek gaan naar antwoorden op hun zelfbedachte vragen.

Springen van een hoge steiger was onderdeel van de lesweek waarin leerlingen van SG Eekeringe op zoek gaan naar antwoorden op hun zelfbedachte vragen. Foto: Wilbert Bijzitter

De vraag ‘Hoe ga ik om met spanning en hou ik focus’ kreeg woensdag onder meer invulling door van een steiger naar beneden te springen in een groot luchtkussen. In de sportzaal zweefden de leerlingen in een klimharnas aan een touw, vielen van ladders in kussens en sprongen van het klimrek. Dat was niet alleen voor de vraag over spanning, maar ook bij een van de andere vragen; ‘Hoe maak je een film van een game’, waar stunts nodig zijn. Een vuurspuwer liet spannende trucs zien.