(On)bekend & (nieuw) talent op de planken

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van Damn Honey komen 25 november naar De Meenthe. Foto Tatjana Almuli

Komend seizoen staat (on)bekend en (nieuw) talent geprogrammeerd in Rabo Theater De Meenthe., zoals Jasper van Kuijk, Daphne Gakes, Jasper Prins, Thjum Arts, Damn Honey, Anne Neuteboom en Grof Geschud.

Jasper van Kuijk

De voorstelling ‘Tot hier en niet verder’ van Jasper van Kuijk is te zien op dinsdag 18 oktober, aanvang 20.15 uur. Jasper van Kuijk heeft een jaar op het Zweedse platteland doorgebracht. Maar om nou te zeggen dat dat hem milder heeft gemaakt, nee. Als alles schreeuwt om verandering, is redelijkheid dan nog wel het juiste antwoord? Jasper vraagt het zichzelf hardop af in Tot hier en niet verder . Ook in deze voorstelling fileert hij weer met vrolijk cynisme zijn en onze ‘beschaving’. En net zoals in zijn columns in de Volkskrant gaat dat met de voor Jasper zo kenmerkende mix van inhoud en humor.

Daphne Gakes

De voorstelling ‘Ik, Daphne Gakes’ met Daphne Gakes is te zien op donderdag 27 oktober, aanvang 20.15 uur. Met behulp van haar moeders dagboeken vraagt Daphne zich af hoe ze moet leven. Wild - vol seks, drugs en rock & roll - of kalm - met rust, reinheid en regelmaat? In een daverende coming-of-ageroman neemt Daphne Gakes je mee naar deze cruciale momenten in haar leven. Is ze vrijgevochten en stoer of bang om te kiezen? En als alles mogelijk lijkt, wie stelt er dan de grens?


Jasper Prins

De voorstelling ‘Spiegelbeeld’ van Jasper Prins is te zien op zondag 30 oktober, 15.00 uur. Na jarenlang in diverse bands gespeeld te hebben, komt Jasper nu met een eigen theatershow, genaamd Spiegelbeeld. In dit theaterconcert neemt Jasper je mee op een muzikale reis door de verschillende fases van zijn leven. Van het kleine blonde jongetje die onbevreesd in de spiegel keek, naar de grijs wordende vader die soms de spiegel vreest. De vraag is: Vreest hij de spiegel nu nog, of laat deze hem de man zien die hij graag zou zijn?


Thjum Arts

De voorstelling ‘Tijdloos Genot’ van Thjum Arts is te zien op donderdag 17 november, aanvang 20.15 uur. “Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot’ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn. Winnaar van zowel de Jury- als de Publieksprijs bij het Cabaretfestival Cameretten! What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor.


Damn Honey

De voorstelling ‘Zelf weten’ van Damn Honey is te zien op vrijdag 25 november, aanvang 20.15 uur. Je ‘probleemzones’ moeten verbergen Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.

Anne Neuteboom

De voorstelling ‘Effe niet je mening’ van Anne Neuteboom is te zien op donderdag 1 december, aanvang 20.15 uur. Omdat het tijd wordt dat iedereen z’n dikke mening een keer lekker voor zich houdt. In het bijzonder die Neuteboom, die er al sinds 2015 kwistig mee loopt te strooien. Oké, ze won er Cameretten mee. Oké, ze werd ermee genomineerd voor Neerlands Hoop. Oké, ze kreeg lovende recensies in de kranten. En oké, ze kwam ermee op tv en Netflix. Maar nu is het echt afgelopen met die verbale incontinentie de hele tijd. Het is genoeg geweest. Effe niet meer met die mening. Toch?


Grof geschud

De voorstelling ‘Broeden’ van Grof geschud is te zien op donderdag 12 januari, aanvang 20.15 uur. Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, is er nu de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Grof Geschud: ‘Broeden’. De relatie hield geen stand, het duo wel. Althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn.

Bekijk het volledig programma op www.demeenthe.nl

Nieuws

menu