Ondanks de hoge temperaturen hebben deelnemers Steenwiekertoornrun weer enorm genoten

De motorrijders zijn onderweg. Aangeleverde foto

Zaterdag 13 augustus is hij na 2 jaar wachten eindelijk verreden: de 12e Steenwiekertoornrun. Ondanks de tropische temperaturen kon dat de vele vrijwilligers, rijders, deelnemers en andere mensen niet van weerhouden om er weer een fantastische dag van te maken.

Het was al vroeg als om 8.00 uur de eerste mensen zich verzamelden op het parkeerterrein van De Meenthe om de startlocatie gereed te maken. Langzaam maar zeker stroomden dan steeds meer rijders, cliënten, vrijwilligers en verkeersregelaars binnen. Om 09.30 uur opende Jannes Mulder dan na 2 jaar de 12 e Steenwiekertoornrun. Het was toen al erg warm, dus kreeg iedereen van de organisatie een flesje water.

Toen de klok 10.00 uur sloeg, vertrok de hele colonne met veel getoeter en gezwaai vanaf de parkeerplaats, richting Eursinge, waar alle voertuigen op de foto kwamen. Via slingerende weggetjes door Havelte, Koekange en Balkbrug kwam de hele colonne zonder tegenslag aan bij Café Calluna in Ommen. Hier konden alle deelnemers genieten van een lekkere lunch.

Lunch ingekort

Bij de lunch konden de deelnemers genieten van de muziek van Radio Appie. Nadat alle magen weer goed gevuld waren kon iedereen op in of op de voertuigen stappen. Om 13.00 uur vertrok de hele stoet dan richting Zwolle. Dit was eerder dan gepland. In verband met de hitte had de organisatie besloten de lunchtijd in te korten. Nadat ook Hasselt en Zwartsluis luidruchtig waren gepasseerd zette de stoet koers richting Kallenkote. Hier konden de deelnemers bij de Maargies Hoeve genieten van een lekker ijsje. Dat was met die temperaturen een aangenaam tussendoortje.

Net geen lamme arm

Nadat de ijsjes achter de kiezen waren verdwenen en sommige deelnemers hun werkplek aan hun chauffeur hadden laten zien, vertrok de stoet voor het laatste deel van de route. Het traditionele ‘Rontie omme de Toorn’. De stoet reed traditiegetrouw via de Oosterstraat en Markt een rondje om de Steenwiekertoorn. In het centrum stonden weer talloze mensen hen op te wachten en de deelnemers nog net geen lamme arm kregen van het gezwaai.

Toen was het tijd voor het eindfeest, zoals altijd bij voetbalvereniging d’ Olde Veste ’54. Hier was de patat al gefrituurd en konden alle deelnemers met een gevulde maag weer huiswaarts keren.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Ondanks de hoge temperaturen hebben de deelnemers weer enorm genoten.

Nieuws

menu