Ondernemers Vestingstad geven ontbijtjes voor moeder weg

Steenwijk Vestingstad houdt zaterdag 13 mei een ontbijtactie voor Moederdag.

Steenwijk Vestingstad houdt zaterdag 13 mei een ontbijtactie voor Moederdag. Foto via Steenwijk Vestingstad

Winkelen in de Steenwijker binnenstad op zaterdag 13 mei loont de moeite, want alle aankopen kunnen meedoen in de winactie die Steenwijk Vestingstad organiseert voor Moederdag. Wie zaterdag in Steenwijk winkelt kan een luxe ontbijtje winnen voor moeder of grootmoeder. Iedereen die een foto van de kassabon naar telefoonnummer (06) 232 03 444 stuurt, maakt kans op een van de tien smakelijke ontbijtjes.

Belangrijk is dat de naam en het adres van moeder worden vermeld bij het sturen van de kassabon en dat dit zaterdag 13 mei voor 17.00 uur gebeurt. Op Moederdag, zondag 14 mei, worden de ontbijtjes ’s ochtends bezorgd bij de gelukkig winnaars. Ook op social media wordt aandacht aan deze ludieke actie besteed. Op de Facebook en Insta pagina’s van Steenwijk Vestingstad is een winactie gestart. Het is een mooie kans om moeder, bonusmoeder of oma eens op een bijzondere manier te verrassen.

De actie wordt georganiseerd door Steenwijk Vestingstad die door middel van de Moederdag Actie het lokaal winkelen wil blijven stimuleren. „Wanneer je lokaal winkelt, ondersteun je de lokale economie en zorg je voor banen en inkomsten in de gemeenschap,” aldus mede-organisator Bert Marinus van Genieten Bij Bert aan de Scholestraat.

De gezamenlijke ondernemers in de binnenstad van Steenwijk, die verenigd zijn in de stichting Steenwijk Vestingstad, belonen dit met onder andere het organiseren van activiteiten en evenementen. „Dat doen we het hele jaar door,” vertelt Marinus. „Dergelijke activiteiten zorgen ervoor dat het centrum levendig en vitaal blijft,”