Ontdek Steenwijk wandelend op een interactieve manier

Het spel speelt zich af in en om het centrum van Steenwijk.

Het spel speelt zich af in en om het centrum van Steenwijk. Archieffoto: Sieb van der Laan

Badass Rentals biedt een interactieve wandeling in Steenwijk aan. Daar is ook een competitie aan verbonden, waarmee leuke prijzen zijn te winnen.

De interactieve wandeling is een bedenksel van Frans van Dokkumburg en André Kroek van Badass Rentals uit Giethoorn. Zij verhuren elektrische scooters en elektrische fietsen oftewel E-choppers en Fatbikes. Samen met Kenneth Beverwijk had Frans in 2019 al de City Escape Steenwijk ontwikkeld.

In oktober 2021 vond het eerste Badass Event ‘Hunted – The Chopper plaats en was een groot succes. Iedereen kreeg een eigen e-chopper om zich tijdens deze game voort te bewegen in en om Steenwijk. Door de route zo effectief mogelijk in te plannen en ondertussen zoveel mogelijk punten te scoren door puzzels en opdrachten op te lossen en vragen goed te beantwoorden, kom je tot een eindscore. Deze activiteit krijgt een vervolg.

Route van 5 kilometer

Nu kun je Steenwijk niet alleen per e-chopper ontdekken, maar ook wandelend. Het spel speelt zich af in en om het centrum van Steenwijk. Denk hierbij aan de Markt, de wallen, park Rams Woerthe en het station. Deze stadswandeling kun je het hele jaar door boeken. Je bepaalt zelf wanneer je gaat wandelen en of je één of meerdere tussenstops doet. De route is ongeveer 5 kilometer en zal ongeveer 2 uur duren. Je kan dit spel individueel, met een team of met meerdere teams tegen elkaar spelen. Wie voor vrijdag 14 januari 23:59 in de top 3 eindigt, wint een leuke prijs.

GameApp

Per team heb je een code nodig waarmee je de interactieve wandeling kan opstarten in onze GameApp. Wanneer je de GameApp hebt geopend op je telefoon en de inlog gegevens hebt ingevoerd zal je een speelveld zien die je doet denken aan Google Maps. Op deze kaart zie je diverse symbolen. Een symbool kan hierbij een puzzelstuk zijn, een icoon, een sport-, een audio- of video symbool. Wanneer je binnen een straal van 30 meter van het symbool komt zal er op de telefoon een vraag, puzzel, muziekfragment, breinbreker, videofragment of raadsel naar voren komen. Aan de deelnemer(s) de taak om deze succesvol te beantwoorden. Wanneer je de opdracht hebt gedaan zal deze verdwijnen van de kaart en kan je door naar het volgende punt.

Er zijn in totaal 50 punten waar je bij langs wandelt. Hiermee kan je in totaal 5000 punten mee verdienen.

De kosten voor deze interactieve wandeling bedragen € 10,- per team.

Alle informatie over het Badass Event is te vinden op https://badassrentals.nl/interactieve-wandeling-door-steenwijk/