Ontdek het waterleven en drijvende land in de zomervakantie. Tijdens de vakantieperiode elke dag activiteiten bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster

Doe in de schoolvakantie mee met een begeleide mini-safari naar de bijzondere wereld van het leven onder de waterspiegel. Foto: Andries de la Lande Cremer

Dagelijks pendelt de Ecowaterbus door De Wieden vanaf Sint Jansklooster naar Blokzijl en naar Giethoorn en vice versa. Fietsen en rolstoelen kunnen mee. De Ecowaterbus werkt zonder reservering.

Er zijn ook verrassende natuurvaartochten met een open excursieboot. Voel op dinsdag het deinende drijvende land onder je voeten bij de drijvend land excursie. Neem op woensdag in de schoolvakantie je kinderen mee op de OERRR ontdektocht. Op donderdag kun je varen door het leefgebied van de otter, een lange zwerftocht met de schipper maken of ’s avonds mee het water op.

Vaar op zaterdag mee met de fluiterboot voor een uitstapje naar het jungleachtige pad door de eendenkooi. De geliefde tochten: Ontdek De Wieden en Verdronken dorp varen op zondag en vrijdag.

Kijkje nemen onder water

Doe in de schoolvakantie mee met een begeleide mini-safari naar de bijzondere wereld van het leven onder de waterspiegel. Misschien vang je wel een gevaarlijke rover! De OERRR WiedenWaterWereld is speciaal voor kinderen op woensdagmiddag. De Workshop Onderwaterleven op zondag is geschikt voor volwassenen en oudere jeugd.

Ook kun je op je eigen tijd waterdiertjes ontdekken met een schepnetjespakket dat bij het bezoekerscentrum te huur is.

Meer informatie

Aanmelden voor begeleide activiteiten kan via www.nm.nl/dewieden/activiteiten . Vertrektijden van de Ecowaterbus zijn te vinden op nm.nl/ecowaterbus . Het adres van Bezoekerscentrum De Wieden is Beulakerpad 1 in Sint Jansklooster.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het bezoekerscentrum gesloten.

Nieuws

menu