Onthulling van borstbeeld Gerard Rutger Buisman en bijeenkomst op 6 april

Zo komt het borstbeeld van Gerard Rutger Buisman eruit te zien. Foto: Aangeleverd

De onthulling van het borstbeeld van Gerard Rutger Buisman zal plaatshebben op donderdagmiddag 6 april in Rabo Theater De Meenthe. Het beeld is een eerbetoon aan de troubadour-zanger-liedjesschrijver, die 12 jaar geleden op 59-jarige leeftijd is overleden.

De in 1952 in Steenwijk geboren en opgegroeide Gerard Rutger Buisman heeft met name de Kop van Overijssel betrokken in zijn breed scala van muzikale en vocale activiteiten. Hij zong over de diverse steden, dorpen en kernen en de mensen die daarmee – zoals hijzelf – waren verknocht. Daarom nam de Stichting Stad en Streek het initiatief voor het beeld, dat kan worden gerealiseerd met (financiële) medewerking van de gemeente Steenwijkerland, theater De Meenthe en een particuliere sponsor.

Op 6 april begint er om 16.00 uur in De Meenthe een bijeenkomst, die aan de onthulling van het beeld zal voorafgaan. Vanzelfsprekend zullen daarbij familie en andere betrokkenen aanwezig zijn, maar er is nog een (beperkt) aantal kaarten beschikbaar voor belangstellenden om hiervan eveneens getuige te kunnen zijn. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden via de website van De Meenthe ( www.meenthe.nl ).

Nieuws

menu