Onvergetelijke 70e verjaardag van Kees Kist in stadion van AZ. Helikopter brengt oud-voetballer naar Alkmaar

Kees Kist heeft als ‘kind van AZ’ afgelopen weekeinde zijn zeventigste verjaardag gevierd op de plek, waar Steenwijks beste voetballer aller tijden elke keer weer beseft, „dat het in Alkmaar echt thuis komen is.” Familie van Kees, vrienden uit onder meer zijn geboortestad Steenwijk en veel bekenden uit de voetbalwereld waren vrijdagavond in de ‘Kees Kist Lounge’ van het AZ-stadion samengekomen om Kees te feliciteren.

Kees Kist in Paasloo in de helikopter, die hem tijdens een verrassingsvlucht naar Alkmaar brengt.

Kees Kist in Paasloo in de helikopter, die hem tijdens een verrassingsvlucht naar Alkmaar brengt. Foto: Sieb van der Laan

Vanuit Steenwijk was ’s middags een speciale touringcar vertrokken met gasten, die in het AFAS Stadion in Alkmaar rond zeven uur een veertig minuten eerder uit Paasloo opgestegen helikopter zagen landen met aan boord Kees Kist, zijn bijna 89-jarige moeder Jannie en zijn zus en zwager. De als een verrassing door zijn AZ-vrienden onder aanvoering van René Bos gerealiseerde vlucht (bij wijze van afleiding als een rondvlucht boven Steenwijkerland aangekondigd) bezorgde Kees’ moeder wel ‘de nodige bibbers’, maar verliep verder geheel volgens plan.

Nieuws

menu