Ook Balkengat en passantenhaven krijgen een grote opknapbeurt. Samen met de kop van Steenwijkerdiep vormt het de 1e fase van herontwikkeling ’t Gedempte Diep

De herontwikkeling van ’t Gedempte Diep zit er aan te komen. Als eerste wordt de kop van het Steenwijkerdiep aangepakt en in het verlengde hiervan wordt ook de uitstraling van het Balkengat (het gebied rond de passantenhaven) verbeterd.

Balkengat en de passantenhaven.

Balkengat en de passantenhaven. Foto: Frans van Wees

Een belangrijk onderdeel van het inrichtingsplan van ’t Gedempte Diep vormt de aanpak van de kop van het Steenwijkerdiep: daar waar het water overgaat in verharding, is de mening van het college van burgemeester en wethouders. „Dit deel van het plangebied kan afzonderlijk van de rest van het gebied worden aangepakt omdat voor de herinrichting het bestemmingsplan niet hoeft te worden gewijzigd. Daarmee wordt een eerste stap gezet in de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep en een aanzet tot een betere verbinding met park Rams Woerthe”, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het hele herinrichtingsplan wordt dinsdagavond 23 november in de politieke markt besproken.