Ook glasvezel in Steenwijk Zuid: heel Steenwijk wordt aangesloten op glasvezel

In Steenwijk Noord is de aanleg al in volle gang, in Steenwijk Zuid wordt nu ook gestart. Foto: Pixabay

Goed nieuws voor de inwoners van Steenwijk Zuid. DELTA Fiber Netwerk en RENDO Fiber zien ook hier voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. Dit betekent dat Steenwijk in zijn geheel wordt aangesloten op glasvezel.

In Steenwijk Noord is de aanleg al in volle gang. In Steenwijk Zuid wordt nu ook gestart. Verwachting is dat de aanleg een jaar in beslag neemt. Dit betekent dat alle klanten in Steenwijk Zuid begin 2023 gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar

Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: „Ook tijdens de campagne in Steenwijk Zuid is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben zich ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes. We zijn dan ook enorm blij dat we glasvezel in heel Steenwijk kunnen aanleggen.”

Goede internetverbinding belangrijker dan ooit

Bert Vos, directeur joint venture RENDO Fiber bv, vertelt dat ze alle vertrouwen hadden in een goede afloop van de campagne in Steenwijk Zuid: „De aannemer staat klaar om direct na de kerstvakantie te starten met de woningschouw in Steenwijk Zuid. De graafwerkzaamheden beginnen in februari. Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over een goede internetverbinding te beschikken. We houden er dan ook goed de vaart in, zodat de eerste klanten nog einde van komend jaar gebruik kunnen maken van hun verbinding”, aldus Bert.

Graafwerkzaamheden

De graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer BAM Telecom bv. Daarbij komt de glasvezelkabel langs bijna 6.000 adressen te liggen. Een deel daarvan heeft al een abonnement. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden. Doen zij dit voor 31 december 2021, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten a €650.- te betalen.

Meer informatie: www.gavoorglasvezel.nl


Nieuws

menu