Ook goud voor de Oranje Tompouce van Bakkerij Strampel

De bakkers van de met goud bekroonde Oranje Tompoucen: Marco Strampel, geflankeerd door Marco, Bas en Michelle. Foto: Sieb van der Laan

Na het gouden keurmerk voor de Honey Bee’s twee weken geleden, is nu ook de Oranje Tompouce van Bakkerij Strampel door de keurmeesters van het onafhankelijke keuringsbureau FoodBase uit Wageningen Bekroond met Goud.

Bakkerij Strampel scoorde met de Oranje Tompouce nog hoger dan met de Honey Bee’s. Over de Oranje Tompouce waren de keurmeesters lyrisch. De tompouce kreeg zelfs op 5 onderdelen de maximale score van 5 medailles: smaak, eeteigenschap en op alle punten voor de vulling: smaak, eeteigenschap en verhouding van de vulling tot de basis. Op alle overige onderdelen scoorde de Oranje Tompouce van Bakkerij Strampel 4 gouden medailles.

Bakkerij Strampel mag de titel ‘Gouden Bekroning’ het komende halfjaar voeren voor de Oranje Tompouce. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van FoodBase, worden de geanonimiseerde producten beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma. Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan 4 medailles, verdient het de titel Bekroond met Goud. De Oranje Tompouce van Bakkerij Strampel voldoet daar ruimschoots aan. Een mooie bekroning, zo voor Koningsdag.

Nieuws

menu