Oorlogswinter, bekendste jeugdboek op toneel

Toneelgroep De Jonge Honden speelt 'Oorlogswinter'. Foto: Jan Amse

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Oorlogswinter, Omdenken, Rapalje en Wim Daniëls.

Oorlogswinter 10+

De jeugdvoorstelling ‘Oorlogswinter’ van Theatergroep De Jonge Honden is te zien op woensdag 9 maart, aanvang 19.00 uur. Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.


Omdenken

De voorstelling ‘Omdenken - Zoals verwacht loopt alles anders’ van Berthold Gunster is te zien op donderdag 10 maart, aanvang 20.00 uur. Had je net alles een beetje op de rails, je vakantiegeld was binnen, de zon scheen, werd opeens je gloednieuwe fiets gestolen. Of erger, gingen ze fuseren op het werk, werd je partner hopeloos verliefd op iemand anders en zaten we ook nog eens met z’n allen in een wereldwijde pandemie. Het is leuk, dit leven, maar waarom gaan de dingen zo vaak anders dan we zouden willen? In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen; dit keer samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige swingende live-band. Alles onder het niet te vermijden motto ‘het dak eraf.

Rapalje

Het Vrijdagavond Vestzakconcert met Rapalje is op vrijdag 11 maart, aanvang 21.30 uur. De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. Rapalje laat door middel van gevoelige ballades, vurige liederen en temperamentvolle Keltische melodieën een flinke vonk overslaan op hun publiek. Een concert van Rapalje is als een tijdreis met herkenbare losbandigheid en ruwe levenswijze.

Wim Daniëls

De voorstelling ‘Koken met taal’ van Wim Daniëls is te zien op zaterdag 12 maart, aanvang 20.15 uur. Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows Wim Daniëls de kok, de taalkok, die in zijn voorstelling Koken met taal laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal. Hij schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor, niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag. Een avond genieten van wat de taal te bieden heeft.


Ook te zien: In het licht op 16 maart. Stef Bos op 17 maart. Hans Luiten op 18 maart. Festen op 18 maart. OG3NE op 19 maart. The Hillybilly Moonshiners op 19 maart. Ivo de Wijs op 22 maart. Kunstlezing Maarten de Reus op 23 maart. Giovanca op 25 maart. Lemonade op 25 maart. Soundos 26 maart. Ronald Hünneman 30 maart. Rayen Panday op 30 maart.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu