Oosterse sferen op de Markt in Steenwijk als zakdoek voor verdriet niet doorgaan pasar: 'Leuk, maar het kan niet in de schaduw staan van vijfdaagse' (met video)

Oosterse sferen op de Markt in Steenwijk. De geur van gebakken bananen, saté, broodjes bapao en tal van andere smakelijke Indische gerechten hangt boven het plein. Ook kunnen de echte liefhebbers de geur van wierook inhaleren. En op zo’n dag kom je in Steenwijk altijd een vrolijke Cola Bleeker tegen. Hij is organisator van de Indische Markt, een alternatief voor de jaarlijkse vijfdaagse Pasar Malam. „Want die mag voor het tweede jaar op rij niet vanwege de coronaregels”, zegt Bleeker.

Vestingfeest in oosterse sfere

Ook de sfeervolle ééndaagse markt kent zijn beperkingen. „Want alle lekkernijen op deze dag zijn ‘to go’. Je moet het dus zo vanuit de pan mee naar huis nemen. Hier even op een stoeltje zitten eten mag niet, want het is een doorloopevenement”, zo is de uitleg. „We hebben alles goed met gemeente en Steenwijk Vestingstad doorgesproken. Ze wilden toch graag dat we vandaag kwamen. Nou op deze manier mag het.”

Nieuws

menu