Op Sterk Water maakt alles beter

De formatie Op Sterk Water. Foto: Arjan Benning

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Toon Tellegen, Op Sterk Water, Karin Bloemen, Vuur en Vlam en de Oudheer Broeders.

Toon Tellegen

De voorstelling ‘Hemels en vergeefs’ van Toon Tellegen is te zien op woensdag 29 september, aanvang 20.00 uur. ‘Hemels en vergeefs’ is een literair concert met Toon Tellegen (voordracht), Corrie van Binsbergen (gitaar) en Albert van Veenendaal (geprepareerde vleugel). Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het lijkt niet te kunnen. Maar het kan in de teksten van Tellegen. En die past erg goed bij de composities en improvisaties van de musici. Tekst en muziek gaan in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een lucide geheel. Contemplatief en evocatief. Voor de toehoorder een bijzondere belevenis die stof tot nadenken biedt, schoonheid en troost.


Op Sterk Water

De voorstelling Maakt alles beter van Op Sterk Water is te zien op woensdag 29 september , aanvang 20.15 uur. Op Sterk Water staat garant voor een weergaloze avond vol hilarische improvisaties. Muzikaal, actueel en vlijmscherp! Met razendsnelle gedachtesprongen, perfect getimede grappen en virtuoze liedjes voegen ze een gouden randje toe aan jouw werkelijkheid. Heb jij geen problemen? Niet getreurd, ook dat lossen ze op! Want Op Sterk Water maakt alles beter.Karin Bloemen

De voorstelling Billie, Aretha, Norah, Amy…Karin van Karin Bloemen is te zien op woensdag 30 september, aanvang 20.00 uur. Karin Bloemen is bekend van haar grote, extravagante personality shows, maar haar eerste grote liefde is toch: zingen! In deze voorstelling gaat ze ‘old school’ helemaal voor de muziek, samen met de Old School Band. Belangrijke inspiratiebronnen voor Karin zijn zangeressen als Billie Holiday en Aretha Franklin. De stijl van de Old School Band sluit daar naadloos op aan; funk, jazz en soul. In dit pure, muzikale programma komt het allemaal voorbij, van eigen stukken tot en met de fijnste covers uit het rijke repertoire van Billie, Aretha, Norah, Amy, etc, etc…


Vuur en Vlam

De voorstelling Indigo van Vuur en Vlam is te zien donderdag 30 september, aanvang 20.15 uur. De voorstelling Indigo laat zien dat eenzaamheid of sociaal isolement alle leeftijden treft en alle lagen van de bevolking. Of je nou een alleenstaande oudere bent, de gevierde zakenvrouw of de jongere die via alle social media zijn ware gezicht niet laat zien of verslaafd is aan het gamen. Eenzaamheid is moeilijk in te schatten het is iets wat je alleen zelf kunt voelen. In deze voorstelling willen we de kijker een spiegel voor houden of een kijkje in het leven van een ander geven.


De Oudheer Broeders

De Oudheer Broeders zijn te zien op zaterdag 2 oktober, aanvang 20.00 uur. De Oudheer Broeders hebben jaren meegedraaid als DJ tijdens de Big Revival. 1000den bezoekers gingen in Steenwijk door de geluidsbarrière. En, de mannen zijn terug! De Oudheer Broeders Jos, Hans en Albert gaan enkele uren aan de Swingbeat, Hiphop, Disco, Dance, House Classics en TechHouse. De tijdmachine gaat die avond gemixt van de ‘80’s naar het heden. Een feestje voor iedereen, maar vooral voor die mensen die samen met ons de dansvloer onveilig maakten in de ‘80’s & ‘90’s. De hele avond dansen op herkenbare deuntjes van toen en nu, maar dan in een nieuw en herkenbaar jasje.


Ook te zien in De Meenthe: The Bluebirds op 7 oktober. 25 jaar Srebrenica op 7 oktober. Mnozil Brass op 9 oktober. Jeroen’s Clan op 9 oktober. Harmen Mesker op 12 oktober. Aaf Brandt Corstius op 13 oktober. Stine Jensen op 13 oktober. Queen op 14 oktober. Rosa Da Silva op 14 oktober. Ionica Smeets en Edward van de Vendel. Beperkt Houdbaar op 15 oktober. Noorpoolorkest op 16 oktober. Raad eens hoeveel ik van je hou op 17 oktober. André het Astronautje op 17 oktober. Simon & Garfunkel Revival Band op 20 oktober. Niko van der Klugt op 20 oktober. Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Nieuws

menu