Op het toneel!

'Door de bank genomen' is 30 maart te zien. Foto Michele Secchi

Een aantal bijzondere toneelvoorstellingen staat komend seizoen op het podium van De Meenthe.

Loes Luca
De voorstelling ‘Uit het hoofd’ van Loes Luca is te zien op woensdag 23 november, aanvang 20.00 uur. Uit Het Hoofd is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen. Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst is: ‘Het is helemaal niet erg, het is allemaal helemaal niet erg’. Het wordt haar mantra.Momentum

De voorstelling ‘Momentum’ met Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset is te zien op dinsdag 17 januari, aanvang 20.00 uur. Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?


Benja Bruining

De voorstelling ‘Een leven’ van Benja Bruining is te zien op zaterdag 21 januari, aanvang 20.15 uur. Benja Bruining voor het eerst solo op het toneel. Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne. In Een leven is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. Het stuk is daarin zowel grillig als geraffineerd. Het ene moment heeft de verteller het over zijn zwangere vrouw, het volgende over zijn stervende vader. Zo bewijst Payne hoe dicht de emoties bij elkaar liggen.

Debby Petter

De voorstelling ‘Niet te geloven’ van Debby Petter is te zien op woensdag 25 januari, aanvang 20.15 uur. Alles komt in deze voorstelling langs. Van Ruinerwold tot de Jehova’s. Maar ook de wereld zonder enig geloof komt ter sprake. Hoe vrij ben je daar eigenlijk? Zit niet iedereen een beetje ingesnoerd? Is ieder gezin niet ook een kleine sekte? Wat zijn de regels op je werk? Snakken we indirect niet allemaal naar discipline en beperkingen? Hoe vrolijk mag je over dit soort zaken praten?.

De Verleiders

De voorstelling ‘Door de bank genomen’ van De Verleiders is te zien op donderdag 30 maart, aanvang 20.00 uur. In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief “Ons Geld”, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Er was een steen in de vijver gegooid….Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden.

Nu ik je zie
De voorstelling ‘Nu ik je zie’ van SoloStories, door Soy Kroon, gebaseerd op het boek van Merlijn Kamerling is te zien op woensdag 5 april, aanvang 20.00 uur. Tien jaar na de zelfverkozen dood van zijn vader ontwaakt zijn 21-jarige zoon uit een roes. Waarom lukt het hem niet iets van zijn leven te maken? Als hij het verleden in de ogen durft te kijken, ziet hij misschien weer een toekomst. Als een detective zoekt hij naar sporen van zijn vader. Familieleden, vrienden en collega’s ondervraagt hij als getuigen. Maar terwijl de zoon steeds intensiever speurt naar zijn vader, komt hij vooral zichzelf tegen.

Checkpoint Charlie
De voorstelling ‘Checkpoint Charlie’ met liedteksten van Stef Bos is te zien op donderdag 6 april, aanvang 20.00 uur. Het is 13 augustus 1961 en er ligt opeens een grens van prikkeldraad tussen Oost- en West-Berlijn. In de musical ‘Checkpoint Charlie’, met liedteksten van Stef Bos, volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag gescheiden worden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

Bekijk het volledig programma op www.demeenthe.nl .

Nieuws

menu