Op zoek naar 'piratenspul' tijdens vinylmarkt op snikheet plein in Steenwijk: 'Een langspeelplaat piept en kraakt, ja dat geluid is heerlijk'

„Die jongen van Smokie met dat lange haar. Chris Norman, ken je die nog?”, zo klinkt het vragend uit de mond van het muzikale Groninger duo El Jackson. „Die zong samen met die kleine pittige dame met gitaar Suzi Quatro.” Even later klinkt loepzuiver ‘Stumblin In’ over het marktplein. Leuk vermaak tijdens de vinylmarkt woensdag op de laatste Vestingfeestdag, waar steltlopende dames sierlijk mee swingen.

De harten van muziekliefhebbers smelten tijdens de vinylmarkt als ze tussen de koopwaar op de kramen een lp of singletje scoorden waar ze al even naar op zoek waren.

De harten van muziekliefhebbers smelten tijdens de vinylmarkt als ze tussen de koopwaar op de kramen een lp of singletje scoorden waar ze al even naar op zoek waren. Foto: Wilbert Bijzitter

Misschien was de temperatuur op het plein wel heet genoeg om het vinyl spontaan te doen smelten. Dat gebeurde niet hoor. Wel zag je harten van muziekliefhebbers smelten als ze tussen de koopwaar op de kramen een lp of singletje scoorden waar ze al even naar op zoek waren. De verzengende hitte remde het aantal bezoekers.

Nieuws

menu