Open Podium keert terug in park Rams Woerthe in Steenwijk. Ditmaal ligt de organisatie in handen van De Meenthe. 'Heb je talent, laat het dan zien!'

Na een jaartje afwezigheid, komt het Open Podium weer terug in park Rams Woerthe in Steenwijk. Vanaf dit seizoen is De Meenthe de organisator. Het theater neemt daarmee het stokje over van De Steenworp, een vrijwilligersgroep, die 15 jaar lang verantwoordelijk was voor het laagdrempelig evenement waarin nieuw talent en gevestigde namen gratis hun kunsten kunnen laten zien.

Een sfeerimpressie van Open Podium in 2017.

Een sfeerimpressie van Open Podium in 2017. Foto: Archief Wilbert Bijzitter

Medewerker Monique de Boer coördineert namens de De Meenthe het Open Podium. Ze vertelt dat het evenement net als voorgaande jaren elke eerste zondagmiddag van de maand zal plaatsvinden in het park Rams Woerthe. Wat evenmin verandert is de opzet. „Nieuw talent, maar ook gevestigde namen, die eens wat anders willen proberen, zijn welkom om een optreden van 15 tot 20 minuten te verzorgen”, legt De Boer uit. Ze weet uit het verleden dat veel muziekensembles op het Open Podium afkomen, maar ook allerlei andere kunstvormen zijn welkom. „Goochelen, theater, voordrachten en zelfs jodelen hebben we al gehad. Heb je talent, laat het dan zien, ook als je van buiten de regio komt!”

Begin van je carrière

Nieuws

menu