Open dag RIBW: ‘Niemand is af’

Bezoekers konden deelnemen aan een autisme belevingscircuit.

Bezoekers konden deelnemen aan een autisme belevingscircuit. Foto: Martijn Bijzitter

De RIBW-locatie aan Parade in Steenwijk bestaat 12,5 jaar en hield daarom vrijdagmiddag een open dag.

De dag werd geopend door burgemeester Rob Bats en Annemarie Journee, regiomanager van RIBW Overijssel. Tijdens deze middag konden buren, naastbetrokkenen en belangstellenden langs komen op de beschermd wonen locatie voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid.

Bezoekers konden een appartement bekijken, er was informatie over de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en er was een autisme belevingscircuit. „1 op de 4 mensen (43%) krijgt in het leven te maken met psychische kwetsbaarheid. Soms is dat zo ontwrichtend dat het leven alleen, even of langdurig, niet lukt. Wij ondersteunen mensen met een psychische kwetsbaarheid om zichzelf en hun plek in de samenleving (terug) te vinden”, lichtte Annemarie Journee toe.

Wij g eloven in het verlangen van elk mens om zichzelf te ontwikkelen. Als mens ben je dan ook voortdurend in beweging om te worden wie je bent. Dat doen we op het gebied van wonen, werken en leren, sociale contacten en zingeving. Wij staan voor een zorgzame samenleving waarin we omzien naar elkaar. Met omzien naar elkaar bedoelen wij dat je niet alleen oog hebt voor de ander, maar hem of haar ook gelijkwaardig behandelt en helpt als je kunt. Niemand is ‘af’”, lichtte de regiomanager verder toe.