Open dag met activiteiten voor jong en oud in Bibliotheek Steenwijk

Een creatieve workshop met klei. Foto: bibliotheek Kop van Overijssel

De Bibliotheek Kop van Overijssel bestaat honderd jaar en dat werd de afgelopen weken met diverse activiteiten gevierd. Ter afsluiting van deze jubileumviering is er op zaterdag 25 september 2021 een Open Dag in de Bibliotheek Steenwijk. Van 10.00 tot 12.30 uur is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen. Met buiten een springkussen en oud Hollandse spelletjes belooft het al bij aankomst een gezellige boel te worden.

„Naast enkele voorleesmomentjes is er in de bibliotheek speciale aandacht voor de VoorleesExpress en BoekStart,” vertelt specialist basisvaardigheden Astrid Mensink. „Ook staan we stil bij de meerwaarde van onze Zadenbibliotheek, terwijl de kinderen zich vermaken in de bloemrijke kleurhoek. Met een sappige smoothie geven we ons koffie-uurtje een fruitig thema mee en wie wil haakt maar aan bij onze groep vlijtige handwerkers. Ook vormt deze open dag de laatste kans om voor een klein prijsje een stapel afgeschreven boeken te scoren.”

Leuke voorbeelden
Galerie Steenwijk toont de expositie van het Textielcollectief – Kunstgroep12. „Zelf vertellen we meer over de activiteiten in onze agenda, met als leuke voorbeelden een creatieve workshop met klei en de wondere wereld van VR in ons KennisLab. Tot slot vertelt het Taalpunt meer over haar activiteiten op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Digitale vaardigheden waarin de Bibliotheek met diverse cursussen ook een belangrijke rol speelt.” Kijk voor meer informatie over het brede aanbod van de Bibliotheek op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl

Nieuws

menu