Open huis voormalige Onnakerk: van gebedshuis naar een passend thuis!

De duivenluikjes worden weer geplaatst na een grondige renovatie. De verbouwing van de kerk aan de Onnastraat naar zorgappartementen is daarmee bijna klaar. Foto: Wilbert Bijzitter

De kerk aan de Onnastraat had en heeft een belangrijke functie voor inwoners van Steenwijk. Tot een paar jaar geleden als kerk en vanaf april 2022 als fijne woning voor ouder wordende cliënten van Frion. Voordat cliënten hun intrek nemen in hun nieuwe studio kunnen geïnteresseerden vrijdag 18 maart komen kijken hoe de kerk is verbouwd voor mensen met een verstandelijke beperking. Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom voor een rondleiding.

In de voormalige kerk zijn 39 zelfstandige studio’s gemaakt. Daarnaast zijn er gezamenlijke ontmoetingsruimtes, komt er dagbesteding op locatie en zal er nog een beleeftuin worden aangelegd. Er is ook oog voor duurzaamheid. Dikke vloeren zorgen voor verwarming en verkoeling van het gebouw en het uitgangspunt is dat er alleen gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. De toekomstige bewoners, hun begeleiders en verwanten hebben meegedacht over de inrichting van de woonlocatie en met elkaar zijn de voorbereidingen voor de verhuizing getroffen. Het resultaat is een nieuw thuis voor alle bewoners en een fijne werkplek voor medewerkers.


Kijk voor meer informatie op https://frionzorg.nl/locaties/onnastraat .

Nieuws

menu