Opening Groen Klimaatplein in GroenRijk

Een Groen Klimaatplein in een van de GroenRijk-vestigingen,.

Een Groen Klimaatplein in een van de GroenRijk-vestigingen,. Foto: GroenRijk

In GroenRijk in Tuk wordt donderdag 1 juni het Groen Klimaatplein geopend.

Tuinbranche Nederland beleeft met het ontwikkelen van het klimaatplein een groot succes. Veel tuincentra in heel Nederland hebben, in samenwerking met overheidsorganisaties, een klimaatplein in het tuincentrum staan. Samen met de gemeente Steenwijkerland en het Waterschap Drents Overijsselse Delta, heeft Tuincentrum GroenRijk in Tuk ook gekozen voor een Groen Klimaatplein. Tijdens de opening van het klimaatplein wordt stilgestaan bij: ‘Waarom is het zo belangrijk om Nederland te vergroenen?’

Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met extreem weer. Heftige regenbuien, lange droge periodes en extreme hitte. Om ervoor te zorgen dat we goed om kunnen gaan met deze veranderingen, is het belangrijk om aan de slag te gaan. Naast stappen die de overheid zelf kan nemen heeft de overheid ook inwoners nodig. Want in de gemeente Steenwijkerland is maar liefst 50 tot 70 procent van de grond van inwoners/ondernemers.

„Met het Groen Klimaatplein helpen we inwoners om aan de slag te gaan hun tuin te vergroenen. Met tips, voorbeelden en subsidies van de gemeente kunnen inwoners aan de slag om hun tuin aantrekkelijk te maken voor vogels, bijen, vlinders en andere dieren, wateroverlast te voorkomen en klaar te maken voor de toekomst”, zegt Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland.