Opening Regionale Praktijk Academie: ‘We kennen allemaal de hartenkreet op de achterkant van de werkbusjes: collega’s gezocht’

De Regionale Praktijk Academie (RPA) werd afgelopen vrijdag officieel geopend. De nieuwe praktijkschool waar leerlingen één dag naar school gaan, vier dagen werken, maar voor vijf dagen betaald krijgen. Voor het officiële moment was gedeputeerde Tijs de Bree van de provincie Overijssel aanwezig.

Gedeputeerde Thijs de Bree krijgt een rondleiding in de technieklokalen.

Gedeputeerde Thijs de Bree krijgt een rondleiding in de technieklokalen. Foto: Wilbert Bijzitter

Theo Bouius, accountmanager van de Business Club Steenwijkerland, doet de opening. „Een project waar we al een aantal jaar mee bezig zijn, kan dan nu eindelijk geopend worden.” Theo geeft daarna het stokje door aan Bert Endedijk, de voorzitter van de RPA. „We kennen allemaal de hartenkreet op de achterkant van de werkbusjes: collega’s gezocht.” Daarom hebben ondernemers, onderwijs en de overheid, de handen ineens geslagen. Meer jongeren moeten kiezen voor de techniek en daarnaast moet de verbinding tussen theorie en praktijk verbeterd worden. „Een nieuwe brug tussen het goede en gedegen onderwijs waar ons land trots op mag zijn en de weerbarstige praktijk.”

Nieuws

menu