Opening expositie 'Kerk en Hobby' in Sint Clemens met werkstukken van hobbyïsten uit Steenwijk

De Grote Kerk in Steenwijk. Foto: Wilbert Bijzitter

„Zoals elk jaar richt de Kerk en Hobby groep ook deze keer een expositie in van zelfgemaakte werkstukken. Dat naar aanleiding van een gekozen onderwerp”, zegt Erica Noordanus. Het gaat dit jaar om het thema ‘schepping’. De officiële opening is komende zaterdag 15 oktober om 15.00 uur in de Sint Clemenskerk. Vanaf 14.30 uur is er inloop met koffie.

De hobbyïsten maakten werkstukken met hun eigen hobbymateriaal. Hierdoor zijn alle werkstukken uniek en zeer de moeite waard. Het initiatief werd jaren geleden genomen door de Protestantse Gemeente Steenwijk. De gekozen hobbytechnieken zijn zeer gevarieerd. Denk aan schilderen, tekenen, quilten, kantklossen, bloemschikken, verhalen vertellen, volksdansen, zingen, muziek maken, fotograferen, enzovoorts.

„Het streven is om vanuit de eigen geloofservaring het thema uit te werken en een werkstuk te maken. Het werkstuk wordt thuis gemaakt, maar regelmatig komt de groep bijeen om te spreken over het thema; ideeën en vorderingen met elkaar te delen en uit te diepen; elkaar te stimuleren en te motiveren.” Ook wordt een predikant gevraagd het thema vanuit de Bijbel te belichten. Dit jaar begeleidt ds. M. Ariesen-Holwerda de groep. „In de loop van de jaren hebben zich ook leden van andere kerkgenootschappen aangesloten, wat het gesprek verrijkt”, zo is de ervaring.

Twee weken expositie

Na de opening op zaterdag 15 oktober is er een dag later op zondag tijdens de kerkdienst ook aandacht voor het onderwerp en de werkstukken. In de twee weken daarna, van 17 tot en met 28 oktober, zijn de werkstukken ’s middags te bewonderen van 14.00 tot 16.00 uur. Op de tussenliggende zondag is er geen middagopening. Wel kunnen de werkstukken na de ochtend kerkdienst worden bekeken.

Iedereen mag de expositie in de kerk gratis bezoeken. Nieuwe hobbyisten zijn van harte welkom. Voor verdere informatie, Erica Noordanus: 06 - 30345600 of per email: e.c.noordanus@kpnmail.nl

Nieuws

menu