Opnieuw zilveren ANWB-award voor Taman Indonesia

Een trotse eigenares Marlisa Wareman met haar man Richard Knol in de nieuwe exporuimte. Sieb van der Laan

Kallenkote „Wat een opsteker in deze vervelende tijd,” is de reactie van eigenares Marlisa Wareman van Dierenpark Taman Indonesia. „Via een online prijsuitreiking hebben we, net als vorig jaar, de Zilveren Award mogen ontvangen voor de verkiezing 'leukste uitje van Overijssel' van de ANWB!"

"Daarom: even een dikke Djempol voor het Taman Team, wat er mede voor heeft gezorgd dat we, net als vorig jaar, de Zilveren Award virtueel hebben mogen ontvangen voor onze prestaties afgelopen jaar. En het feit dat we gewoon een leuk, gezellig en bijzonder uitje zijn.”

„Het was een raar jaar,” vervolgt Marlisa, „en komend jaar zal ook een vreemd jaar worden. Ook wij veranderen mee met de wereld, en proberen door flexibel en innovatief te zijn, de Taman draaiende te houden. En bovenal, de kleine, gezellige  Indonesiëbeleving te geven. Gelukkig houden we genoeg energie (en hopelijk ook financiën) over om dit jaar projecten als 'een insectenweide, een culturele expositie, renovatie grote volière en de verdere conceptualisering van het Indonesië thema, uit te voeren.”

„Iedereen die op ons gestemd heeft onwijs bedankt! Dit geeft een mooie positieve boost om dit jaar alsnog te knallen en onwijs ins best te doen! Iedereen bedankt voor jullie support!” 

Landelijk winnaar van de ANWB-verkiezing Leukste uitje van Nederland 2021 is De Efteling. Diergaarde Blijdorp heeft de tweede plaats weten te bemachtigen en de bronzen award ging naar Wildlands Adventure Zoo Emmen. Op donderdag 4 februari, tijdens een online evenement, zijn de prijzen uitgereikt.

De ANWB organiseert de verkiezing van het Leukste uitje voor de 11e keer. Zes deskundigen op het gebied van dagjes uit vormden de vakjury en hebben gezamenlijk de genomineerden per provincie bepaald. Dit deden zij aan de hand van diverse criteria zoals sfeer, klantvriendelijkheid en prijs/kwaliteit verhouding. Vervolgens was het de beurt aan de ANWB-leden! Zij hebben massaal hun stem uitgebracht op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht.