Organisatoren hebben enorme voorpret voor reünie discotheek La Barca in Steenwijk: 'Een geheime jury kiest Miss La Barca 2023'

Herinneringen ophalen. Och, het is al zo’n vijftig jaar geleden. Zaterdag is het zover. De grote reünie van discotheek La Barca doet de jaren zeventig herleven. En dat op de locatie van het huidige La Barca, waar de vroegere roemruchte uitgaanstent met dezelfde naam ook zat. Feesten en elkaar weer ontmoeten, van 19.00 tot 2.00 uur. „Terug in de tijd en doen alsof we geen spat ouder zijn geworden”, zo wordt lachend opgemerkt. De toegang is gratis en een drankje kost maar twee euro.

Op de achtergrond prachtig fotomateriaal in een videomontage met van links naar rechts, Kobie Storm, William ten Kate, Martin van Dokkumburg, Dirk Spin, Karel Floor, Mande Mol, Juan Marrozos en Nettie Houwer.

Op de achtergrond prachtig fotomateriaal in een videomontage met van links naar rechts, Kobie Storm, William ten Kate, Martin van Dokkumburg, Dirk Spin, Karel Floor, Mande Mol, Juan Marrozos en Nettie Houwer. Foto: Sieb van der Laan

„Wat ik ga draaien? In ieder geval Tavares, Ike en Tina Turner, Boys Town Gang en toch ook zeker Gruppo Sportivo”, klinkt het enthousiast uit de mond van deejay Martin van Dokkumburg. „En ja ik ga ook weer een gedicht voordragen. Deed ik vroeger ook.” Martin staat samen met deejays Kobie Storm en William ten Kate te swingen achter de draaitafels. „Klinkt lekker”, zegt Storm. „En er komt ook nog een mystery deejay. Laten we speciaal vanuit Spanje overvliegen”, merkt William op.