Oud en jong geniet van zwemmen: 91-jarige Geertje Hoogeveen zwemt elke week haar baantjes

Mevrouw Hoogeveen met Sander van Driesten, seniorbegeleider van De Variant.

De 91-jarige Geertje Hoogeveen-Bekhof („op 25 januari word ik 92!”) wordt aanstaande woensdag door het team van Zwembad de Waterwyck in het zonnetje gezet. Mevrouw Hoogeveen komt al jaren trouw elke week haar baantjes zwemmen; de laatste jaren komt ze elke woensdagmorgen mee met een groep van Dagopvang De Variant in Steenwijk.

Zwemmen doet ze niet haar hele leven, maar wel al 46 jaar. „Vroeger kreeg je geen zwemles zoals nu en later kwam het er niet van. Maar toen ik 45 was, heb ik zwemles genomen in het zwembad in Vledder en ik kreeg de smaak behoorlijk te pakken. Ik werd lid van de zwemclub en zwom sindsdien elke dag met een groepje in het Bosbad. Een paar jaar geleden heb ik echter een longembolie gehad en daar heb ik een zeer been aan overgehouden, dus heel erg mobiel ben ik niet meer. Met de rollator lopen lukt nog wel en ik heb een vierwielfiets waarmee ik nog steeds twee keer per dag een stukje fiets. En ik zwem natuurlijk nog, maar in de winter buiten zwemmen vind ik nu te koud. Vandaar dat ik nu lekker warm in De Waterwyck mijn baantjes zwem.”

Ondanks haar hoge leeftijd woont mevrouw Hoogeveen nog zelfstandig en is ze, naast het zwemmen, nog steeds actief. “Mijn man is inmiddels overleden en de kinderen zijn ook al lang de deur uit, maar ik vermaak me wel. Elke week ga ik een dag naar De Variant, waar we behalve het zwemmen leuke dingen doen, ik fiets dus elke dag, ik handwerk graag en eenmaal per week komt mijn huishoudelijke hulp.”

Nieuws

menu