Oud-leerlingen CVO 2 treffen elkaar na 50 jaar weer

De oud-leerlingen van de CVO 2 bijeen. Foto: Sieb van der Laan

In 1972 gingen ze allemaal vanaf de lagere school CVO 2 de wijde wereld in. Allemaal met hun eigen ideeën, identiteit en toekomstdromen. Zaterdagavond troffen ze elkaar weer, sommigen na vijftig jaar in De Zuidwester in Steenwijk West.

Terug naar de wijk waar het allemaal begon. Waar ongeveer de helft van de oud-leerlingen in Steenwijk is blijven hangen waren de anderen uitgestreken naar andere delen van Nederland. Twee leerlingen wonen in het buitenland, Canada en Frankrijk, en helaas voor de organisatie waren beiden niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn. Leiden, Amsterdam en Enschede waren woonplaatsen die voorkwamen als huidige woonomgeving. Maar voor de meeste leerlingen van de toenmalige CVO 2, het huidige Kindcentrum Willem Alexander, wonen toch in de directe omgeving van Steenwijk.

Meester Rusch, Van der Hulst en Van der Schaaf kwamen uiteraard in de diverse verhalen naar voren. Waar de een warme gedachten had aan de schooltijd op de kleine kamp was het voor een ander een straf. Maar de algemene mening was toch wel dat het een goede periode was geweest. Foto’s kwamen voorbij en ook de in Canada woonachtige oud-leerling kwam via de moderne techniek nog even zichtbaar in beeld. Onder de negentien aanwezige oud-leden heerste een tevreden stemming waar organisatoren Henk Huisman en Edith Kuipers-Klaassens de complimenten in ontvangst mochten nemen.

Nieuws

menu