Ouderenvereniging organiseert hightea en boottocht door de regio

De tocht gaat met de Vrijstate van Pieter Jongschaap.

De tocht gaat met de Vrijstate van Pieter Jongschaap.

Nu de activiteiten bijna weer beginnen gaat de Ouderenvereniging Oldemarkt e.o. twee activiteiten organiseren: een zeer uitgebreide high tea op zaterdag 27 augustus en een boottocht op vrijdag 2 september.

De high tea is zaterdagmiddag 27 augustus om 14.30 uur. De oorsprong van de high tea ligt in Engeland. Als Anna, de zevende hertogin van Bedford, in het begin van de negentiende eeuw niet zo ongelooflijk gulzig was, dan hadden we nooit een high tea gekend. Zij trok zich halverwege de middag terug in haar boudoir en vroeg haar bedienden haar stukjes brood te brengen, besmeerd met lekker zoete boter, die ze samen met macarons, kwarktaart, koekjes, kleine cakejes en andere heerlijkheden stiekem verslond. Het duurde niet lang of haar geheim werd ontdekt en in plaats van dat ze werd uitgelachen, gingen andere dames die misschien ook wel eens clandestien hadden zitten smikkelen haar voorbeeld volgen. De kamerschermen werden opzij geschoven en de theepot en al het lekkers kwam tevoorschijn zodat iedereen kon meegenieten.

Liefhebbers van ook een heerlijke high tea in De Landerijen, dienen zich vooraf op te geven. Graag vóór 20 augustus met het oog op de boodschappen. Opgeven kan telefonisch bij Willem Jonkers, 0561-451816 of Joke Smit, 0561-450596. De kosten voor deze middag zijn € 6,-, inclusief thee en lekkers.

Boottocht

De boottocht gaat langs diverse mooie natuurgebieden in deze regio en langs mooie plaatsen als Muggenbeet, Jonen, Ossenzijl en Giethoorn. Vertrek is om 9.15 uur bij De Landerijen met de auto naar Pieter Jongschaap in Kalenberg. Daar ligt de Vrijstate aan de kade te wachten op de gasten, die dan kunnen inschepen. Op deze boot kunnen ook de gebruikers van een rolstoel mee aan boord en natuurlijk kunnen ook rollators mee. Helaas is het niet mogelijk om elektrische rolstoelen mee te nemen. Aan boord is ook een invalidentoilet aanwezig. Onderweg wordt er tweemaal koffie geserveerd, een lunch en ook twee consumptiebonnen per persoon voor een drankje.

De kosten voor deze gezellige dag zijn € 28,- voor leden van de Ouderenvereniging en € 45,- voor niet leden. Opgave vóór 22 augustus bij Willem Jonkers, telefoonnummer 0561 451816.