Ouders overvallen door signalen dat Villa Parkzicht gaat sluiten; 'Onze kinderen willen niet verkassen, ze wonen hier met veel plezier'

„We hadden verwacht dat Geertje altijd zou kunnen blijven wonen in Villa Parkzicht. Ze kon een oud vrouwtje worden in dit huis, zei Vanboeijen toen ze hier in 2009 kwam wonen. Maar ineens is alles anders en zijn er allerlei signalen dat Villa Parkzicht gaat sluiten…”

Plony Duijker en Kim Vermaning in het appartement van Geertje in Villa Parkzicht. 'Onze dochters hebben hier structuur en een hechte band met de andere bewoners. Wij willen niet dat Villa Parkzicht sluit'.

Plony Duijker en Kim Vermaning in het appartement van Geertje in Villa Parkzicht. 'Onze dochters hebben hier structuur en een hechte band met de andere bewoners. Wij willen niet dat Villa Parkzicht sluit'. foto: Marianne Weegenaar

Ze slaapt er slecht van, Kim Vermaning, de bonusmoeder van de verstandelijk gehandicapte Geertje (27). Geertje functioneert als een kind van drie tot ongeveer zes jaar en zal nooit zelfstandig kunnen wonen. Ze woont met veel plezier in Villa Parkzicht, in haar eigen appartementje, binnen 24 uurs begeleiding van Vanboeijen. Dat er in Steenwijk zelf, hun eigen woonplaats, zo’n fijne plek is met lieve begeleiders, neemt veel zorgen voor haar ouders weg.

Nieuws

menu