Over de rode loper! Feesten in gala en daarna op naar de eindexamens

Gala RSG Tromp Meesters 2023.

Gala RSG Tromp Meesters 2023. Foto: Wilbert Bijzitter

De Markt in Steenwijk stond woensdagavond vol met publiek: ouders, familie en vrienden van eindexamenleerlingen van RSG Tromp Meesters.

Maar ook andere belangstellenden, die kwamen kijken naar de mooi aangeklede jongens en meisjes, die in bijzondere voertuigen de Markt op kwamen voor hun eindexamengala. Van een paardenkoets tot limousine, van een mini-tramwagen tot Amerikaanse slee, van shovel tot zijspan en van tractor tot camper.

De vrijwilligers van de stichting Verkeersregelaarsbank regelden het verkeer en zorgden voor de begeleiding van de colonne met voertuigen richting Markt. In feestelijke kledij stapten de eindexamenleerlingen uit en gingen op de foto. De rode loper was voor ze uitgelegd. Het prachtige weer (wel fris, maar zonnig en droog) was een extra aanmoediging voor mensen om naar de Markt te komen. Daarna gingen de leerlingen naar De Buze voor het gala.

Donderdagavond is het gala voor de eindexamenleerlingen van SG Eekeringe. Ook hier is de aankomst op de Markt, waar de leerlingen over de rode loper zo De Heren van de Rechter binnen lopen voor hun feest daar.

De meivakantie staat voor de deur en daarna gaat het richting de examens!

Hieronder de fotoreportage van Wilbert Bijzitter: