Overleden verpleegkundige was oprichter ambulancedienst in Steenwijk. 'Toen ik Bert Wattimena als vriend kreeg, had ik er gelijk een loodgieter, timmerman en klusjesman bij”

Bert Wattimena was de man die in 1981 op eigen houtje de Ambulancedienst in zijn woonplaats Steenwijk begon. Het was zijn eigen bedrijf en hij verbouwde de garageruimte aan de Matthijs Kiersstraat eigenhandig tot moderne garage met kantoorruimte. „Hij deed de ambulancedienst echt 24 uur per dag, zeven dagen in de week, 24/7 zeggen ze nu”, herinnert zijn weduwe Anna Wattimena-Mulder zich als de dag van gisteren.

Bert Wattimena en de ambulance waren vele jaren een onafscheidelijke twee-eenheid.

Bert Wattimena en de ambulance waren vele jaren een onafscheidelijke twee-eenheid. Foto: Archieffoto Sieb van der Laan

„Kon ook niet anders want hij was de enige verpleegkundige die medische handelingen kon en mocht verrichten, ‘dus’ hij had altijd dienst. Wel had hij er twee chauffeurs bij. ‘Hij had zo’n enorm plichtsbesef. Zijn werk was té belangrijk, hij kon na een melding niet zeggen: ik blijf nog even een kwartiertje liggen. Hij kon het ook niet uitstaan dat als er iets in Steenwijk gebeurde, dat er dan een ambulance uit Emmeloord moest komen, om de mensen hier te redden.”

Nieuws

menu