Afgeladen tent Oktoberfest d’Olde Veste ’54 gaat uit zijn dak

Groot feest in de tent.

Groot feest in de tent. Foto: Martijn Bijzitter

„Van links naar rechts”, kraaide DJ Maarten, maar het publiek - uiteraard gekleed in lederhosen en dirndl-jurken - in de afgeladen d’Olde Veste ‘54 feesttent had de aanmoedigingen tijdens de jubileumuitgave van het Oktoberfest niet nodig want de stemming zat er al vroeg in.

De diskjockey had eerder dit jaar op het Dicky Woodstock Popfestival en in Willemsoord al laten zien een feesttent op zijn kop te kunnen zetten. Zaterdagavond was dat tijdens het traditionele Oktoberfest van d’Olde Veste ’54 niet anders. „We hebben wel weer zin in een feestje”, liet de organisatie eerder in deze krant weten.

Ze werd op haar wenken bediend want niet alleen DJ Maarten maar ook de overvolle feesttent ging helemaal uit zijn dak. Meer dan zeshonderd bezoekers waren er op het evenement afgekomen waarbij ongeveer 25 vrijwilligers van de voetbalclub als gastheer en gastvrouw opereerden. In voorgaande jaren werd het feest in het clubgebouw gehouden maar voor deze jubileumuitgave had de organisatie een grote feesttent laten komen. „Een topavond”, liet organisator Martijn Strijker gedurende de avond al weten. „Mooi dat we een degelijk evenement met zoveel vrijwilligers kunnen organiseren”, stelde de clubman tevreden vast.