Paaszang op eerste paasdag bij Rams Woerthe en openluchtdienst Baptistengemeente

De paaszang op eerste paasdag is ditmaal in de tuin van Villa Rams Woerthe om 12.00 uur.

De traditionele paaszang op eerste paasdag, zondag 17 april, kan eindelijk (na twee jaar corona) weer doorgang vinden. Ditmaal is de paaszang echter niet op de Markt, maar om 12.00 uur in de voortuin van Villa Rams Woerthe aan de Gasthuislaan 2. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Grote Kerk.

Dit traditionele en jaarlijks terugkerend zangfestijn gaat inmiddels over kerkmuren heen en is voor iedereen. Zingen geeft gevoel van saamhorigheid, zingen verbroedert, het kalmeert, verlaagt je hartslag en is goed voor je longen en ademhaling, zeker na corona. Verder versterkt zingen je welzijn, vermindert stress en vergroot je empathie. Zingen is tweemaal bidden, en de Bijbel is de basis; gezongen wordt over en voor een levende Heer: ‘Jezus Christus leeft!’ Een liederenboekje is aanwezig met bekende paasliederen uit diverse bundels, zoals Johannes de Heer, Evangelisch Liedboek, Hemelhoog en Opwekking.
De samenzang wordt begeleid door brassband Crescendo en spreker is ds Harry Offereins. Na afloop is er voor de kinderen een paasei en er worden Elisabeth Bodes uitgedeeld.

Openluchtdienst Baptistengemeente bij de muziekkoepel

Eveneens op eerste paasdag, zondagmorgen 17 april om 10.00 uur, wordt in park Rams Woerthe bij de muziekkoepel een openluchtdienst gehouden, die wordt georganiseerd door Baptistengemeente Het Baken in Steenwijk. Het thema van dit paasfeest is ‘Omdat Hij leeft, hoef je niet bang te zijn voor morgen.’ In deze dienst zal Bert van Drogen voorgaan en is er samenzang met bekende paasliederen begeleid door de eigen muziekband.

De dienst begint om 10.00 uur en zal worden gehouden bij de muziekkoepel in het park. Graag zelf een stoel meenemen. Parkeren kan op het Steenwijkerdiep. Voor de kinderen is er een gezellige activiteit.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Hogewalkerk, Hogewal 178 in Steenwijk. In dat geval start de dienst om 13.00 uur. Raadpleeg hiervoor de website www.hetbakensteenwijk.nl

Nieuws

menu